avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... obtinere teren de la parinte in viata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

obtinere teren de la parinte in viata

Bunicul meu a decedat acum 11 ani. Bunica vrea sa-i dea mamei mele o bucata de teren din curtea unde locuieste pentru a-si construi o casa. Actuala gospodarie e formata dintr-o casa si o bucatarie independente. Bunica vrea sa cedeze terenul unde e amplasata bucataria pentru ca mama sa demoleze bucataria si sa construiasca o casa noua. Cum trebuie sa procedeze bunica ? Mama mai are un frate, o sora si un frate decedat cu 2 copii? E necesar acordul fratilor mamei sau nepotilor (in cazul fratelui decedat) pentru ca bunica sa poata ceda terenul mamei?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 11:58, 6 Iulie 2006
S-a facut succesiunea dupa bunic?
In primul rand trebuie facuta succesiunea dupa bunic la care vor participa toti mostenitorii, inclusiv fratele mamei si nepotii (pentru fratele decedat). Pentru vanzarea terenului este necesar acordul tuturor si trebuie facut un act de dezmembrare a terenului respectiv daca se doreste vanzarea numai a unei parcele. Daca ceilalti mostenitori nu vor sa-i vanda mamei tale, bunica va trebuie sa iasa din indiviziunea cu fratii mamei si apoi sa vanda partea ei. Succes!
Si ce inseamna concret ca bunica sa iasa din indiviziune? Trebuie sa intocmeasca anumite documente ?
Adica sa se imparta pe "bucati".
Daca se inteleg, iesirea din indiviziune se face la notar, daca nu, la judecatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcela pamant Bogdanstefan1985 Bogdanstefan1985 Buna ziua...Sunt interesat de o lamurire in privinta cu o bucata de pamant. Exista 4 frati si mama lor.....cum trebuie sa se procedeze pentru ca unul din ... (vezi toată discuția)
Mostenire, intabulare, iesire din indiviziune florentina1990 florentina1990 Buna seara. In urma decesului bunicului meu, tatal meu a mostenit o bucata de pamant din partea bunicului pe care ne am construit o casa. Acum a decedat si ... (vezi toată discuția)
Greseala in act de vanzare-cumparare teoancali teoancali Cu zece ani in urma tatal meu a decedat. Dupa deces mama a vazut ca un act de vanzare intre el si fratele lui a fost intocmit gresit de notar.Prin acest act ... (vezi toată discuția)