avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare fara succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare fara succesiune

Bunicul meu a murit acum 2 ani, in urma lui a ramas bunica si mama (singurul lor copil). Din cate stiu, la casa si pamant au dreptul in proportie de 75% bunica si 25 % mama, dar pot vinde bunurile una fara acordul celeilalte pana se face succesiunea?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:37, 6 Aprilie 2015
Nu pot vinde niciuna deoarece nu sunt proprietare. Trebuie facuta succesiune si iesire din indiviziune daca vor sa vanda separat.
Bunurile nu pot face obiectul unor tranzactii decat dupa dezbaterea succesiunii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate ajunge un copil vitreg neadoptat sa aibă mai multe drepturi ... Mihaela Stana Mihaela Stana Poate ajunge un copil vitreg neadoptat sa aibă mai multe drepturi decât copii buni? In 1950 bunica avea pământ si casa de la părinții ei intr-o ... (vezi toată discuția)
Succesiune maria_corina29 maria_corina29 buna ziua, bunicul meu a murit in 2006 iar bunica in 2012 ian. Au 2 mostenitori tata si sora lui. au de impartit o casa de paianta de 30 mp, curtea de 600 mp ... (vezi toată discuția)
Sucesiune ghettoduck23 ghettoduck23 Buna ziua.Va multumesc pt acest forum si pentru ce faceti. Avem o problema in familie cu o mostenire.Eu ma adresez aici in numele mamei mele. Situatie e cam ... (vezi toată discuția)