Care este procedura in caz de divort daca am un copil de 1 an si sunt in concediu crestere copil,eu am o adresa pe buletin,sotul alta adresa,iar copilul este trecut ca locuieste la adresa lui...cate sanse am la divort sa primesc copilul??el nu vrea sa mi l dea..m a agresat fizic si am fost nevoita sa plec de unde stateam cu el si cu copilul.
Părinții au drepturi egale în fața legii.
Depinde însă ce va rezulta la proces pe baza de probe.
Fiind mic copilul instanța o sa va favorizeze cât se poate...dar obligatoriu trebuie să va judecati în mod profesionist si nu defectuos.
Este o greseala ca ati plecat fara sa faceti plangere la politie,sa solicitati in instanta ordin de protectie etc.In mod normal domiciliul minorului era stabilit la domiciliul dvs,in situatia prezentata probabil se va marsa pe faptul ca ati plecat fara minor.
Nu cred ca e o greșeală.
Este modalitatea tradițională de divorț românesc din ultimii 80 de ani...
Dacă ar fi forțat lucrurile ar fi putut incendia apartamentul soțul si sa il aiba pe constiinta...cand se venea să îl evacueze...
Si peste 10 ani mama ar fi trebuit să dea explicații de ce a murit tatăl...
Si aceasta nu era singura problema...daca copilul e inteligent...
Am citit ceva despre o ordonanta presedentiala parca ..prin care as putea lua copilul sa stea la mine pana la finalizarea divortului....si mai am o intrebare daca se poate...poate sa ma defavorizeze ca am un caine si ca nu este imbunatatit apartamenul unde stau??multumesc!!