Am o cunostinta care sa despartit de sotie de curand ..Sotia a plecat de acasa, dar copilul a ramas la el ,, In acest sens a mers la evidenta populatiei sa declare ca nu mai locuieste la el si pe urma a fost chemat si la politie si a fost inregistrat si acolo ..Copilul merge la sfarsit de saptamana la ea... La divort pentru custodia copilului se va tine cont de veniturile realizate de cei doi individual sau comun ? Sotia a avut venituri mult mai mari , inclusiv de a momentul casatoriei din 2007 .
Nu veniturile realizate de parinti sunt principalul criteriu in stabilirea autoritatii parintesti si a domiciliului copilului.ci interesul superior al acestuia,cine se ocupa/implica efectiv în creștere și educație etc.In mod normal' custodia" este comuna iar domiciliul copilului minor se stabilește la mama.
Desi de regula domiciliul se stabileste la mama, de vreme ce aceasta a plecat fara copil, exista sanse sa se dispuna stabilirea domiciliului la tata, intrucat art 400, alin 1 Cod Civil statornicește că domiciliul se stabilește la părintele cu care minorul locuiește în mod statornic.
Nu ştim cum a plecat soţia de la soţ, fără copil. Poate a fost alungată, poate a fost agresată şi a fost nevoită să plece, iar tatăl a reţinut forţat copilul.
Domiciliul copilului se va stabili în funcţie de interesul său superior , în baza probelor administrate. Multe mame sunt scoase din casă forţat sau sunt determinate să plece fără copii.
Tot ce se poate dar in astfel de cazuri trebuie deschis imediat proces.
Intotdeauna recomandarile mele au fost in acest sens.
Daca sta 6 luni sau un an deja este cam tarziu...
Custodie
Marilena1987
Buna ziua.. am un baietel de 1an si 5 luni cu prietenul meu.. nu suntem casatoriti.. baietelul poarta numele tatalui.. daca ar fi sa ne despartim ce drepturi ... (vezi toată discuția)