avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Acord Inchiriere
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Acord Inchiriere

Buna ziua,

Intocmesc un acord de inchiriere pentru inchirierea de rochii iar modelul pe care il folosesc este de la alta firma care ofera acelasi serviciu. Drept urmare, forma finala a contractului meu va fi aproape identica cu cea a acordului prezent pe siteul lor. Este legal sa fac acest lucru sau ma pot denunta pentru ca le-am copiat acordul?

Multumesc mult,
Cipriana
Ultima modificare: Duminică, 1 Iulie 2018
ContSters474993, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 22:07, 2 Iulie 2018
Folositi un termen ,acord ,in mod impropriu ,fara sa intelegem la ce anume va referiti.Cu cine incheiati acest,,acord"" cu clientii care doresc sa inchirieze rochii sau ce anume inchiriati dvs.Atunci este vorba despre un contract de inchiriere,de prestari servicii etc dacă îl Copierea de pe un site nu vă ajută cu nimic in cazul in care nu este redactat de un profesionist in domeniul juridic si adaptat specificului dvs.
Ultima modificare: Duminică, 1 Iulie 2018
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Multumesc de raspuns. Aveti dreptate, nu am fost suficient de specifica. Acordul de inchiriere enumera urmatoarele:

1. Conditii generale
2. Pretul inchirierii, Modalitati de plata, Durata inchirierii, Anulari
3. Obligatiile noastre fata de dumneavoastra
4. Obligatiile dumneavoastra fata de noi
5. Accesul la servicii. Contul de client
6. Alte clauze

In timp ce contracul de inchiriere va contine datele firmei si ale clientilor, avand ca anexa acest acord. Eu am adaptat acordul de la o alta firma care ofera exact acelasi serviciu, urmand ca la finalizarea lui sa il validez, intr-adevar, cu un profesionist in domeniul juridic. Intrebarea mea este referitoare la "legalitatea" copierii structurii acestui acord cu adaptarea detaliilor firmei mele.

Ca un sumar, care sunt caracteristile libertatii contractuale? Ma intreb daca poate sa vina cineva la mine sa imi spuna ca acest acord seamana in proportie de 95% cu acordul altcuiva si sa am probleme din acest motiv.

Multumesc anticipat
exagerati. daca e sa mergem in directia asta, vom pune proprietate intelectuala pe Constitutie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt de date in mediul online PPStm PPStm Buna seara, Detin o agentie imobiliara, anunturile cu proprietatile aflata la vanzare sunt postate pe internet. Recent am descoperit ca o alta agentie mi-a ... (vezi toată discuția)
Discutiile si mesajele mele de aici, copiate pe alte site-uri fara acordul meu Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Am gasit discutia ''Legea nr. 283/2011, un act normativ deprimant - ce drepturi NU acorda casele de pensii in anul 2012'', discutie deschisa de mine in forumul ... (vezi toată discuția)
Copyright imagini preluate de pe internet alex2209 alex2209 Buna seara! Pe site-ul pe care-l detin am creat cateva bannere, iar la unele dintre ele am folosit imagini pe care le-am gasit in cautarile din google. ... (vezi toată discuția)