avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acoperișul blocului este degradat, dar asociația nu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acoperișul blocului este degradat, dar asociația nu se implică pe motiv că nu sunt bani și nimeni nu vrea să dea bani pentru cei de la etajul 4. Cum e posibil, și ce e de făcut în situația asta?

Buna ziua!

Stau la ultimul etaj al unui imobil cu 4 etaje, sunte 4 familii pe palier, si vecinii din fata au sarpante (neautorizate), in timp ce eu si vecinii de langa mine avem hidroizolatie. Problema e ca vecinii de langa mine sunt niste alcoolici, oameni care cauta mancare prin gunoaie, si nu au nici un venit. Boschetari intr-un apartament, cu alte cuvionte. Ei nu pot suporta nici un fel de cheltuiala.
Pluviala e pe partea mea, ceea ce inseamna ca nu pot construi sarpanta doar deasupra apartamentului meu, petnru ca apa se va prelinge oricum la mine, din moment ce exista panta, e ridicat la ei si coborat la mine, astfel incat apa sa ajunga la scurgere/pluviala. Am suportat eu cheltuielile hiodroizolatiilor atat la mine, cat si la ei, dar cum ar trebui procedat? Pentru ca nu e norma ca eu sa platesc petnru 2 familii, cand ar trebui sa contribuie toti vecinii, nu? Asociatia nu se implica deloc, pe motiv ca nu au bani, si invoca faptul ca desi acoperisul e parte comuna, trebuie ca locatarii sa fie de acord sa cotizeze, si nimeni nu vrea sa dea bani pentru cei de la etajul 4. Daca este adevarat, inseamna ca un regulament de asociatie (care spune ca e nevoied e 50%+1 din lovatari sa fie de acord) este mai presus de lege. Cum e posibil si ce e de facut in situatia asta? Desi am facut hidroizolatie si nu mai curge in bucatarie, holul mare, sufragerie, apa tot continua sa curga pe holul mic, si e posibil sa ajunga la instalatia electrica. O sarpanta ar rezolva problema doar daca e facuta si la mine, si la ei, intrucat n-ar mai fi nevoie de pluviala, dar vecinii de langa mine nu vor contribui niciodata cu nimic, sunt plini de datorii, au lumina taioata, gazul taiat, apa taiata, nu platesc nimic niciodata, deci nu se poate discuta cu ei.
Astept un sfat, as dori sa stiu ce pot face din punct de vedere legal.
Va multumesc si va doresc o zi buna!
Ultima modificare: Marți, 3 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 12:54, 10 Iulie 2018
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Terasa blocului reprezinta parte comuna pentru intretinerea careia trebuie sa contribuie toate apartamentele din bloc, nu doar cele de la ultimul etaj. Depuneti o solicitare scrisa de reparare a terasei, presedintelui blocului, solicitand raspuns scris in termen legal, si stampila cu numar de inregistrare pe exemplarul dv. Puteti depune o sesizare si la primaria de care apartineti, iar daca acestea nu dau roade, actionati asociatia in instanta!
Va multuemsc pentru raspuns, doamna avocat!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu placere!

Balaboit a scris:

Va multuemsc pentru raspuns, doamna avocat!

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Locuitul in imobil de locuit in comun obliga proprietarii sa contribuie la intretinerea si reparatia partii comuine de constructii si de instalatii
Asociatia de proprietari se infiinteaza cu scopul administrarii ,intretinerii si reparatiei partii comune
Daca
Asociatia nu se implica deloc, pe motiv ca nu au bani, si invoca faptul ca desi acoperisul e parte comuna, trebuie ca locatarii sa fie de acord sa cotizeze, si nimeni nu vrea sa dea baniafirma

inseamna ca proprietarii carora ati inteles sa le acordati increderea sa va reprizinte si sa va apere interesele,sa se ocupe de administrarea partii comune din condominiu ,fie nu stapanesc dispozitiile in vigoare ,fie cu rea credinta nu se achita de obligatiile ce le revin
Initial solicitati oficial presedintelui de asociatie si comitetului executiv sa exercite cu respect si cu buna credinta atributiile asumate la alegeerea in functie,sa demareze procedurile necesare executarii repartiilor la partea comuna de constructii
Multumesc petru raspuns, Ynocentia!

Alte discuții în legătură

Acord vecini constructie acoperis. anca0704 anca0704 Buna ziua. Locuiesc intr-un apt. la ultimul etaj al unui bloc. Pentru ca avem mari probleme cu infiltratiile de la bloc (imi pare rau ca nu pot atasa poze sa ... (vezi toată discuția)
Acoperis bloc anca0704 anca0704 Buna ziua. Stiu ca s-a tot discutat pe tema aceasta, dar am o nelamurire: recuperarea banilor in cazul reparatiei unui acoperis de bloc se face doar in cazul ... (vezi toată discuția)
Acoperis la bloc ciucuadrian ciucuadrian Va rog frumos luminati-ma si pe mine: - pentru realizarea unui acoperis la bloc, va rog frumos sa-mi spuneti cate semnaturi am nevoie pentru a demara aceasta ... (vezi toată discuția)