avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de urmas si ajutor social
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de urmas si ajutor social

fata are 15 ani cu o pensie de urmas dupa tata de 322 lei. are drept de ajutor social? fiindca nepoata are pensie de urmas dupa mama de 267 lei si are si un ajutor social de 83lei. mentionez ca tutorele in primul caz este in pensie de boala.
Cel mai recent răspuns: Florentina Mihaela , utilizator 20:45, 3 Noiembrie 2009
Fetita de 15 ani are dreptul la o bursa lunara de 85 lei, deoarece are un parinte decedat. Adresati-va scolii unde invata, ca sa aflati ce acte sunt necesare, deoarece aceasta bursa (care nu depinde de venitul familiei) se ridica de la secretariatul scolii. De asemeni, exista o bursa sociala pentru copiii care provin din familii cu un venit net de 265 lei pe membru de familie. Cereti detalii ca sa aflati ce drepturi aveti.
Si de la primarie se poate obtine un ajutor pentru familia monoparentala de 70 lei pentru un copil, ajutorul depinzand tot de venitul net pe membru de familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna o mamica care lucreaza si un copil in clasa pregatitoare.venit:minim ... Ingheta Ingheta Buna O mamica care lucreaza si un copil in clasa pregatitoare.venit:minim pe economie + pensie intretinere minima..n au fost casatoriti parintii.custodie ... (vezi toată discuția)
Ajutor pentru familia monoparentala pacurariu maria pacurariu maria Buna ziua, Am un baiat student anul V la medicina loc cu taxa .Primeste pensia de urmas in cuantum de 350 ron.Venitul meu net era in luna martie de 340 ron ... (vezi toată discuția)
Bursa socială Madxxxx Madxxxx Buna ziua! Daca realizez un venit de 761 de lei pe cap de membru, iar tatăl meu este decedat, pot beneficia de bursa sociala? Mentionez ca banii provin din ... (vezi toată discuția)