avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dacă trec apartamentul cumpărat cu Prima casă pe ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dacă trec apartamentul cumpărat cu Prima casă pe numele copilului minor, mai trebuie să plătesc sultă fostului soț?

Buna ziua,
Inainte de casatorie am obtinut un credit "Prima Casa". O parte din rate le-am achitat in timpul casatoriei (singura, sotul nu s-a implicat in plata ratelor). Urmeaza sa divortam. Inainte de divort, as vrea sa trec imobilul pe numele copilului minor. In acest caz, la partaj, mai sunt obligata sa imi despagubesc sotul cu suma aferenta ratelor achitate in timpul casatoriei? As vrea sa evit despagubirea sotului pt ca nu s-a implicat in nimic.
In asteptarea unui raspuns, va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 3 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 18:59, 2 Iulie 2018
Buna seara,
Ca sa VINDETI apartamentul fiului minor trebuie ca sotul si banca sa fie deacord.
Nu va fi banca deacord avand in vedere ca fiul minor nu poate achita rate.
Am achitat integral creditul. Este necesar acceptul sotului chiar daca apartamentul este pe numele meu?
Multumesc!

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Ca sa VINDETI apartamentul fiului minor trebuie ca sotul si banca sa fie deacord.
Nu va fi banca deacord avand in vedere ca fiul minor nu poate achita rate.

Da este necesar acordul tatalui, caci minorul va tb sa fie reprezentat de parinti la semnarea acestui act.

Vanzarea nu este o solutie, caci asta nu inlatura obligatia de a l despagubi pt ratele platite in timpul casatoriei, daca o va cere si va dovedi in instanta aceasta contributie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie ... karinuza karinuza Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie Sotul vrea sa divortam la notar. Avem 2 copii minori. In timpul casatoriei am construit o ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit ... Mihai Luca Mihai Luca Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit prima casa împreună cu soția. Anul acesta am divorțat, eu vreau sa rămân eu cu ... (vezi toată discuția)
Imobil ipotecat,obiect de partaj dupa recasatorire? tumi tumi buna ziua ,as vrea sa stiu daca apartamentul pe care l-am dobandit printrun credit ipotecar,incheiat pe numele meu, impreuna cu sotia din prima casatorie,si ... (vezi toată discuția)