avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imobil

Buna ziua! Detin o casa P+1 terminata in anul 2000 dar la care nu am proces verbal de terminare a lucrarilor. Am autorizatie de constructie, platesc impozit pe toata locuinta am cadastru doar pe teren, si as dori sa pot intra oarecum in legalitate, suntem doi coproprietari iar unul din ei fiind in varsta de 82 de ani, si ne gandim pe viitor intelegeti ce vreau sa spun, atunci va fi mult mai greu. Am inteles ca se poate face ceva in sensul acesta dar ce si cum? Multumesc anticipat.Mentionez ca locuiesc in Bucuresti sector 1.
Ultima modificare: Luni, 2 Iulie 2018
1achim, utilizator
Cel mai recent răspuns: Claudia-Elena Mardare , Avocat 18:58, 2 Iulie 2018
receptia finala (gasiti mai multe detalii mai jos despre acte necesare la receptia lucrarilor) este organizată de proprietar, acesta stabilind data de începere a recepției finale în maximum 10 zile de la expirarea perioadei de garanție conform noilor reglementari.

Lista de acte necesare la receptia lucrarilor nu a fost modificata deocamdata prin acest act legislativ.

Din componența comisiei de recepție la terminarea lucrărilor fac parte, în mod obligatoriu:

un reprezentant desemnat de către investitor, care este și președintele comisiei de receptie;
un reprezentant desemnat de către autoritatea administrației publice competente care a emis autorizația de construire/desființare;
1-3 specialiști în domeniul lucrărilor de construcții supuse recepției, în funcție de categoria și clasa de importanță a construcțiilor, desemnați de investitor, alții decât cei implicați în proiectarea/execuția obiectivului de investiții; aceștia își desfășoară activitatea ca angajați ai investitorului, cu contract de muncă sau pe bază de contract de prestări de servicii, ca persoană fizică autorizată, după caz.
Lista cu documentele necesare, acte necesare la receptia lucrarilor:

Cerere pentru desemnarea persoanei care va participa la receptie si comunicare privind incheierea executiei lucrarilor – model formular F15
Autorizatia de construire + documentatia aferenta, vizata spre neschimbare (1 exemplar-copie)
Referatul proiectantului privind executia corespunzatoare a lucrarii conform documentatiei vizata spre neschimbare, anexa la AC
Certificat energetic pentru imobil/cladirea receptionata
Releveul constructiei intocmit de personal de specialitate
Cartea tehnica a constructiei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizare pentru consolidare,extindere,masardare mariama mariama ce acte imi trebuie pentru a obtine certificatul de urbanism si autorizatia pentru consolidare, extinderea si masardarea unui imobil (vezi toată discuția)
Modificare gard, autorizatie de construire expirata - ce pot face? mihai-giurgiu mihai-giurgiu Buna ziua ! Sunt proprietarul unui imobil la care imprejmuirea / gardul nu corespunde cu ceea ce era prevazut in proiect. Imobilul a fost cumparat de la un ... (vezi toată discuția)
Lntabularea unei constructii noi Fat-Frumos Fat-Frumos Am o casa noua ridicata in regie proprie si cu autorizatia de constructie expirata din 2011(cea de pe parter). Am ridicat mansarda fara autorizatie de ... (vezi toată discuția)