avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda trecere pieton prin loc nemarcat si nepermis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda trecere pieton prin loc nemarcat si nepermis

Buna ziua,

Am fost amendata pentru trecerea prin loc nepermis. Agentii erau la panda sa amendeze pietonii la un loc unde toata lumea trece ca sa prinda mijloacele de transport. Nici una dintre cele 2 treceri de pietoni din vecinatate nu sunt folosite pentru ca sunt amplasate prost si ocolesc exact obiectivul principal din zona.. Cat a stat agentul sa completeze procesul verbal au mai trecut 5 oameni cel putin. De asemenea, agentul constatator a trecut strada prin acelasi loc pe unde am trecut eu ca sa-mi inmaneze procesul verbal.
Nu am semnat pe moment documentul, dar mi-a fost inmanat la resedinta.
As vrea sa stiu daca am vreo sansa sa contest amenda sau macar sa solicit un avertisment in loc de amenda, pe fond de prima abatere.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: claudia nemes , utilizator 10:24, 3 Iulie 2018
Bună ziua,

Merită să încercați. Cereți schimbarea în avertisment așa cum v-ați gândit și dvs, detaliați clar situația de fapt..

Succes,
Buna ziua,

Va recomand sa faceti si o petitie catre Primarie/Serviciul de Circulatie Rutiera, prin care sa cereti repozitionarea trecerilor de pietoni. Nu strica sa incercati!

O zi buna!
Multumesc!

Ma sfatuiti sa platesc intai amenda si pe urma sa fac contestarea?
Deoarece sansele de castig sunt mici ar fi indicat sa platiti jumatate din cuantumull amenzii in 48h de la comunicare..

claudia nemes a scris:

Multumesc!

Ma sfatuiti sa platesc intai amenda si pe urma sa fac contestarea?

Bineinteles ca este mai bine sa platiti jumatate din minimul amenzii prevazuta pentru contraventia savarsita de dvs.. Depuneti o plangere contraventionala in termen de 15 zile de la data primirii procesului verbal.

Alte discuții în legătură

Cum contest un proces verbal (contraventie rutiera pieton)? ioanm94 ioanm94 Buna ziua! Astazi am avut ghinionul sa primsc o amenda(97.5 RON) pe nedrept sau cel putin asa consider.In calitate de pieton am traversat o stada ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv trecere neregulamentara, sanse de castig giulia1973 giulia1973 Buna ziua, am primit amenda pentru trecere neregulamentara (la distanta de zebra) si as dori sa o contest pentru ca mi se pare mare si incorecta. Procesul ... (vezi toată discuția)
Amenda traversare pieton culoare verde. simonadinulescu simonadinulescu Buna ziua! Am inceput sa traversez trecerea de pietoni pe culoarea verde a semaforului.pentru pietoni. Cand am ajuns la jumatatea trecerii culoarea s-a ... (vezi toată discuția)