avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda traversare pieton culoare verde.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda traversare pieton culoare verde.

Buna ziua! Am inceput sa traversez trecerea de pietoni pe culoarea verde a semaforului.pentru pietoni. Cand am ajuns la jumatatea trecerii culoarea s-a schimbat in rosu. Am fost oprit de politistul din intersectie, mi s-a completat amenda 250 lei sau 125 pe loc, a completat procesul verbal dar nu l-am semnat. Semnatura inseamna ca am fost de acord cu cele descrise de agentul de circulatie? Se poate face contestatie? Dl.agent a spus ca nu, pentru ca nu am semnat .
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 11:44, 26 Mai 2016
In procesul verbal se semneaza la rubrica " am luat la cunostinta", nu exista rubricile
"recunosc fapta si semnez" si "nu aveti dreptul sa contestati daca semnati".

Aveti dreptul sa depuneti plangere in termen de 15 zile de la comunicare, recomandat este sa platiti jumatate din minim in 2 zile lucratoare de la primirea pv, daca pierdeti procesul nu mai beneficiati de acest bonus.

Solicitati transformarea amenzii in avertisment avand in vedere ca v-a prins schimbarea culorilor in mijlocul trecerii si faptul ca fapta nu prezenta un pericol iminent de accident.
Trebuie sa aveti probe certe care sa demonstreze cele sustinute de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate traversa o intersectie pe culoarea galben a semaforului? Corneliuz Corneliuz In vechile coduri rutiere se spunea ca daca esti surprins de culoarea galben,dupa verde, si nu poti opri in timp util (siguranta) poti traversa intersectia. In ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis abuziva/neabuziva bala bala Ziua Buna, Problema este cam asa: 1. Ma deplasam pe bld Kiseleff, inspre Piata Arcului de Triumf, dinspre Casa Scanteii, se pune verde la semafor, imi ... (vezi toată discuția)
Semafor in trei culori la trecerea de pietoni? Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Exista asa ceva in legislatia rutiera si anume trecere de pietoni semaforizata cu semafoare obisnuite cu trei culori? Astfel incat cand se pune rosu ... (vezi toată discuția)