avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Încadrare în grad de handicap și evaluare ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Încadrare în grad de handicap și evaluare psihiatrică fără informarea și consimțământul persoanei în cauză

Este vorba despre o evaluare psihiatrică efectuată cu încălcarea prevederilor Art.10, alineatul 2, din legea 487/2002. Pe baza acestei evaluări o persoana a fost diagnosticată cu retard mintal și a fost încadrată în gradul 2 de handicap, ”beneficiind” și de însoțitor.
Menționez că persoana respectivă nu a fost niciodată într-o instituție de sănătate mintală, existând dovezi și mărturia mea în acest sens (eu locuind în proximitate).
Potrivit Codului Penal în vigoare, fapta se încadrează la abuz în serviciu. Drepturile vătămate sunt cele pe care persoana le-a pierdut datorită încadrării în grad de handicap.
Intenționez să denunț eu fapta, în baza Art.290 din Codul de Procedură Penală. Ce mă sfătuiți în acest sens? (exclud un proces civil, scopul vizat nu este schimbarea diagnosticului ci anularea lui)
Ultima modificare: Luni, 2 Iulie 2018
Zebedeu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valentin45 , utilizator 18:31, 19 Septembrie 2018
Da, am urmărit-o permanent. Suntem vecini și vorbim.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iulie 2018
Zebedeu, utilizator
Indiferent ce credeti, nu aveti cum dovedi ce sustineti. In orice caz, daca dvs. credeti ca s-a comis o infractiune, faceti plangere la Politie, restul e treaba lor.
Am mai pus o întrebare cu același subiect
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Codul de Procedură Penală, Art. 25
(3) Instanţa, chiar dacă nu există constituire de parte civilă, se pronunţă cu privire la desfiinţarea totală sau parţială a unui înscris sau la restabilirea situaţiei anterioare săvârşirii infracţiunii.
În ce calitate si care este motivul pentru care va urmăriți vecina?
De la nebunul comunității ați ajuns la nebuna comunității ( o urmăresc).
Daca faceți un feedback veți constata cine este persoana bolnava .
V-ați ales un nume de utilizator interesant
Comunitatea care urmărește un nebun include cumva zombii si derbedeii?
Sunteți unul care urmărește utilizatorul Laura Gt90?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bataie de joc la un centru de sanatate mentala alina_25 alina_25 O ruda care sufera de schiozofenie afectiva iar la Craiova deci la Centrul de sanatate mentala psihologul care ar trebui sa faca evaluarile si ... (vezi toată discuția)
Există posibilitatea de a contesta solicitarea evaluării psihiatrice, pe cale legală, înainte de a se da curs acesteia? ContSters396991 ContSters396991 Dacă se solicită evaluarea psihiatrică a unei persoane de către familia acesteia sau de către reprezentanți ai unor instituții, are dreptul persoana ... (vezi toată discuția)