avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune

cum se numeste actiunea in instanta prin care doresc sa mi se recunoasca dreptul de proprietate asupra unui imobil, dobandit in urma cu aproape 40 de ani, prin chitanta de mana?Cum ma adresez instantei?
Va puteti adresa instantei de judecata in vederea pronuntarii unei hotarari judecatoresti care tine loc de act de vanzare-cumparare.
buna seara!
puteti sa va adresati instanti printr-o actiune prin care sa constate uzucapiunea.
ioana_cristea a scris:

buna seara!
puteti sa va adresati instanti printr-o actiune prin care sa constate uzucapiunea.

Ambele modalitati pot fi uzitate.Depinde ce probatoriu aveti si puteti administra in cauza.Practica este diferita.
puteti investi instanta de judecata cu o actiune in constatare .
actiunea in constatare este cunoscuta si sub denumirea de actiune in recunoastere sau in confirmare , scopul reclamantului fiind obtinerea pe cale judecatoreasca a constatarii existentei sau inexistentei unui drept.

in functie de probatoriu se poate invoca si uzucapiunea.
Asa este, poate fi invocata si uzucapiunea , dovedind poesia indelungata , cea de 30 de ani, fara a fi necesara exista unui just titlu , sau a elementului bunei credinte.
Posesia , insa , trebuie sa fie una utila , neviciata: continua, publica , sub nume de proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune cri_secret_ina cri_secret_ina As dori sa stiu cum poate deveni o persoana proprietar asupra unui imobil,daca au trecut 35 de ani de cand a cumparat acest imobil,insa fara forme ... (vezi toată discuția)
Abuz gheorghe andrei gheorghe andrei buna ziua. acum 15 ani parinti mei au vandut apartamentul si au luat un teren la tara dar exista o mica problema pe acel teren exista o casa veche pe care ... (vezi toată discuția)
Poarta vecinului cosmin72 cosmin72 buna ziua.am o problema cu vecinul meu.are poarta pe terenul meu,pe o portiune de cca 40 de cm,ce ar trebuii sa fac? sa chem un topograf?sa cer instantei o ... (vezi toată discuția)