avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical sarcină
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical sarcină

Bună ziua! Fiind insărcinată în 7 luni, sunt în concediu medical de 30 de zile. Din câte am înțeles, datorită unor modificări legislative nu se mai plătește CAS in timpul acestuia, din cauza asta am ajuns să iau mai mulți bani decât dacă aș lucra. Însă contabila societății m-a speriat că aceste venituri s-ar putea să nu se ia în calcul la stabilirea indemnizației de CC, tocmai din cauza CAS-ului. Este adevărat?
Conform medicului de familie, aș putea să intru în prenatal pe la sfârșitul lunii iulie, însă dacă s-ar putea, aș alege mai degrabă concediul medical, pentru că din câte am înțeles în prenatal se plătește o indemnizație de 85% din salariu. Este posibil să continui cu concediu medical? Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 3 Iulie 2018
Butterfly2014, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:09, 3 Iulie 2018
Nu este adevarat.

In calculul indemnizatiei pentru CCC intra si indemnizatia pentru concediu de maternitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viitoare mamica miki_mariana miki_mariana Buna ziua.momentan sunt in somaj din decembrie in luna asta mai bine zis saptamana ce vine o sa intru in prenatal,intrebarile sunt asa: 1pe luna lui ... (vezi toată discuția)
Drepturi concediu prenatal MihaiMa MihaiMa Buna seara, Sunt angajata cu contract pe perioada determinata care expira la data de 11 ianuarie 2012 si sunt insarcinata in 7 luni. Conform legii, as putea ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere al doilea copil ralfo ralfo Buna ziua! Am urmatorul caz: sunt in concediu crestere copil (2 ani), copilul face doi ani pe 12.02.2015. Incepand cu data de 12.01.2015 ar trebui sa intre in ... (vezi toată discuția)