avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vouchere de vacanta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vouchere de vacanta

Am o situatie la care caut un raspuns la care institutiile la care am lucrat si la care lucrez in prezent ma paseaza de la uni la alti.
Din 2016 pana in mai 2018 am lucrat intr-un spital iar din mai 2018-prezent lucrez intr-o primarie. As dori sa stiu de unde trebuie sa primesc voucherele de vacanta. Cei de la spital imi spun ca nu am dreptul sa primesc de la ei pt perioada lucrata ca in prezent nu mai lucrez la ei, de la primarie mi se spune ca nu am dreptul sa primesc de la ei ca am decat 2 luni lucrate si nu pot primi vouchere, in concluzie eu de unde pot sa primesc aceste vouchere conform legi. Totusi este un drept al fiecarui bugetar pe perioada lucrata chiar daca am schimbat locul de munca si nu am nici o zi lipsa intre locurile de munca.
Astept un raspuns urgent, deoarece din ambele parti se achizitioneaza voucherele iar eu nu sunt prinsa in nici o parte.
Cel mai recent răspuns: stefisofi , utilizator 09:55, 9 Iulie 2018
Trebuie sa primiti de la ambii angajatori proportional cu perioada lucrata.
Imi puteti da o baza legala deoarece m-am adresat in scris la spital si mi-au raspuns ca nu imi da nici pe perioada lucrata deoarece la acest moment nu mai sunt angajata lor. in ce baza legala ma pot adresa catre ei ca sa imi pot recurepa acest drept?
Vedeti :
OUG 8/2009
[ link extern ]

HG nr. 215 din 4 martie 2009 pentru aprobarea Normelor metodologice privind acordarea voucherelor de vacanța - art.12 -
[ link extern ]
am solicitat acordarea voucherelor de vacanta de la ambele unitati, de la primarie mi s-a facut calculul si primesc 12 vouchere deoarece am inceput activitatea de la 02.05.2018 iar de la spital mi s-a spus ca am dreptul decat la 10 vouchere aferente lunilor ianuarie-aprilie 2018. dar restul de 7 vouchere mi se spune ca nu mai am dreptul la ele deoarece perioada iulie 2017-decembrie 2017 cat am lucrat la spital nu am dreptul la vouchere deoarece s-a incheiat anul calendaristic. Ce am de facut in aceasta situatie? Sa inteleg ca daca mi-am schimbat locul de munca nu mai am aceleasi drepturi ca orice alt salariat?
va rog ma poate ajuta cineva cu un raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichetele de vacanta in sistemul de sanatate catara2 catara2 Buna ziua! Sotia mea este asistent medical. Anul trecut nu au primit vouchere de vacanta motivandu-le ca banii nu au fost cuprinsi in buget, iar anul acesta ... (vezi toată discuția)
Voucher vacanta martin77 martin77 Lucrez intr-o primarie si am fost in concediu crestere copil in perioada februarie 2017-1 octombrie 2018(cand mi-am reluat activitatea).Pot beneficia sau nu de ... (vezi toată discuția)
Vouchere de vacanta maria iasi maria iasi Un salariat a lucrat pana in luna ianuarie 2018,luna in care s-a pensionat. Revine la servici incepand cu 01.06.2018.Are drept la vaucere de vacanta pentru ... (vezi toată discuția)