avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am un angajat în sistemul bugetar care a lucrat din ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am un angajat în sistemul bugetar care a lucrat din 01.01.2024 ...

Am un angajat în sistemul bugetar care a lucrat din 01.01.2024 - 31.07.2024 intr o alta instituție de stat. Acum la actualul loc de munca tot instituție de stat vine și solicita voucherele de vacanta pentru perioada lucrata la prima instituția pentru ca acolo nu le a primit. În situația data ce ar trebui sa fac, oare trebuie sa I acord voichere și pf acea perioada, si daca da ar trebui sa am un document de la primul loc de munca din care sa reiasă faptul ca nu a primit vouchere, sau doar pe baza la cererea lui în care spune ca nu a primit. S a mai confruntat cineva cu aceasta situație?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:31, 6 Februarie 2025
Bună ziua,

Nu este legal.
Angajatul are dreptul să primească vouchere de vacanță numai de la unitatea în care își desfășoară activitatea, proporțional cu perioada lucrată, conform legislației în vigoare și a procedurii interne prealabile (regulament vouchere)

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ nr. 8 din 18 februarie 2009 privind acordarea voucherelor de vacanță**)[ link extern ]

LEGE nr. 165 din 10 iulie 2018 privind acordarea biletelor de valoare
[ link extern ]

Ultima modificare: Joi, 6 Februarie 2025
Preda E. Diana, utilizator
Cea de-a doua institutie nu are obligatia de a-i acorda vouchere de vacanta , decat pentru perioada prestata la aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vouchere de vacanta stefisofi stefisofi Am o situatie la care caut un raspuns la care institutiile la care am lucrat si la care lucrez in prezent ma paseaza de la uni la alti. Din 2016 pana in mai ... (vezi toată discuția)
Conditii acordare a voucherelor de vacanta CORNELIA.G CORNELIA.G Referitor la acordarea voucherelor de vacanta, am urmatoarea speta: Un salariat cu contract pe perioada determinata (1 an), care cumuleaza pensia cu ... (vezi toată discuția)