avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Probleme juridice de familie Ce imi trebuie sa trec granita cu un minor italian ...
Discuție deschisă în Probleme juridice de familie

Ce imi trebuie sa trec granita cu un minor italian neinsotit de tata

Buna ziua as vrea sa merg o luna in tara in concediu cu baietelul meu de 4 ani dar tatal nu ne poate insoti ca lucreaza!Sotul meu si baietelul au cetatenie italiana,intrebarea mea este ce anume imi trebuie ca sa pot trece fara tatal copilului sau unde trebuie sa ma duc pentru o declaratie ceva unde Isi da accordul tatal!Copilul trece vama cu acte italiene !Multumesc
Cel mai recent răspuns: Claudia-Elena Mardare , Avocat 21:59, 3 Iulie 2018
Daca dvs sunteti cetatean roman, la nastere, fiul dvs a dobandit cetatenia romana astfel ii sunt aplicabile prevederile legii 248/2005. Aveti nevoie de o declaratie a tatalui data in forma autentica (cel mai simplu/sigur este la consulat/ambasada) prin care tatal isi exprima acordul ca fiul sa calatoreasca insotit de dvs.
Daca minorul calatoreste cu pasaport italian, ca cetatean italian, va putea calatori doar in baza acestui pasaport.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare copiilor nascuti in strainatate pentru a calatorii miha.filip_88 miha.filip_88 as dori sa stiu daca este obligatorie detinerea de certificat romanesc pentru a putea aduce din romania in spania copilul( nascut in spania).certificatul pe ... (vezi toată discuția)
Călătorie în și dinspre românia copil născut în spania Catalina Florina! Catalina Florina! Buna seara! As dori sa stiu ce acte imi trebuiesc pentru a pleca din România in Spania cu bebe, bebele a fost nascut in Spania si tatăl este spaniol, tin sa ... (vezi toată discuția)