avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca

Bună seara! Revin la Dvs cu o nedumerire legată de locul actual de munca.
De aproximativ 3 luni lucrez la un magazin, din data de 01.04.2018. In data de 16.05.2018 am semnat contractul, însă înainte de a-l semna, așa cum era firesc l-am analizat, însă toate mi-au parul in regula specific unui contract de munca individual standard. Toate bune și frumoase pana acum doua săptămâni când, împreuna cu angajatorul am calculat sumele destinate contribuțiilor mele către stat, rezultând o suma de 300 și ceva de lei, contractul meu fiind, cel puțin pe hârtie, pentru o norma întreagă. La momentul potrivit, nu m-am gândit sa intreb de ce și cum este aceasta suma, având in vedere faptul ca înainte de angajare am stabilit detaliile la salariul ce îmi revine, angajatorul spunându-mi despre salariul brut, contribuțiile destinate statului in valoare de 700 și ceva de lei, și despre salariul net fiind undeva la 1100 lei. Am citit doua articole prezente pe acest site referitor la contribuțiile către stat in funcție de norma pe care o am, însă am impresia ca am intrat și mai mult in ceata. Nedumerirea mea este următoarea, de ce pentru mine s-a plătit suma de 300 și ceva de lei reprezentata de jumătatea de norma, adică 4 ore având in vedere ca in contractul meu este scris faptul ca dețin o norma întreagă și contribuțiile sunt in jur de 780 de lei? Este posibil sa fiu înșelată? Ce este de făcut?
Va mulțumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Salariul minim pe economie LaviniaFlorentina LaviniaFlorentina Buna ziua! Multumesc inca o data pentru raspunsurile si lamuririle legate de clauza contractuala. Voiam sa va mai intreb cat este salariul minim pe economie ... (vezi toată discuția)
Contributii la bugetele de stat pt c.i.m. cu timp partial de lucru prettydaniola prettydaniola Dorim sa angajam femeie de serviciu la bloc, cu norma partiala de lucru 6 ore zilnic 5 zile pe saptamana. Ne-am inteles asupra unui pachet salarial dupa cum ... (vezi toată discuția)
Somaj in caz de contract de colaborare Echateryna Echateryna Buna ziua In ce conditii as putea primi somaj avand in vedere urmatoarele: Pe cartea de munca am: aug 2007- 17 nov 2007- salar 1200 nov 2008-ian 2009- ... (vezi toată discuția)