avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... legea 554/2004
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

legea 554/2004

In legea 554/2004 a contenciosului administrativ, se face referire la autoritatile publice.
In momentul cand se depune o petitie la o firma sau o institutie privată (nu publică), iar conducerea institutiei/firmei private nu raspunde la petitie, se poate introduce actiune in contencios administrativ impotriva autoritatii private de la institutia/firma privata?
Cel mai recent răspuns: Tarzan2012 , utilizator 01:46, 8 Iulie 2018
Tocmai, institutia privata nu imi ofera adeverinta, nu imi raspunde la petitie, iar in acest caz, care este procedura de a obtine un raspuns la petitie de la institutia privata?

Daca o institutie publica nu raspunde, calea e adresarea in instanta (contencios administrativ), dar impotriva unei institutii private, ma pot adresa instantei?
Daca da, cum procedez? Asta imi da bataie de cap.
Din punctul meu de vedere, nu dati suficiente detalii in cauza dvs. pentru a ne da seama ce lege reglementeaza ceea ce solicitati dvs. Aveni nevoie de cineva caruia sa ii aratati actele si demersurile pe care le-ati facut pentru a va ghidona in elaborarea actiunilor viitoare. Si mai trebuie sa cunoasca legislatia din domeniul sanatatii, a drepturilor pacientilor etc.

LEGE nr. 46 din 21 ianuarie 2003 drepturilor pacientului
[ link extern ]
Nu va mai pot da alte sfaturi.
Am nevoie de acea adeverinta de la institutia privata pentru a justifica la o alta institutie. Am folosit servicile de la institutia privata, am platit servicile oferite de institutia privata, dar cand am nevoie de o adeverinta de la institutia privata, aceasta nu stie sa imi ofere adeverinta ce imi e necesara pentru a dovedi unde imi trebuie.

Institutia privata este buna sa ia bani de la clientii sai, dar cand e vorba sa elibereze o adeverinta cu anumite date pentru clientul ce a beneficiat de servicile institutiei private, aceasta nu raspunde. Sa ia bani pentru servicii stie sa ia, dar nu sa si isi ajute clientii cu o adeverinta.

Nu e corect!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunsul institutiilor statului in urma reclamatiilor, sesizarilor, petitiilor! irc80 irc80 Buna seara!As vrea sa stiu si eu daca exista vreo lege care sa protejeje institutiile statului, in cazul in care acestea nu vor sa dea un raspuns sau dau un ... (vezi toată discuția)
Rezolvarea unei cereri la o institutie publica sorin33 sorin33 Am depus o cerere catre primarie,dar nu am primit rasuns nici dupa 30 de zile lucratoare cat este termenul legal de a primi un raspuns de la o institutie ... (vezi toată discuția)
Refuz primarie de a elibera o adeverinta Morozan Maria Morozan Maria Buna ziua am solicitat primariei unei localitati sa-mi elibereze o adeverinta , un inscris din care sa rezulte ce impozit am avut de platit si ce penalitati ... (vezi toată discuția)