Buna ziua am solicitat primariei unei localitati sa-mi elibereze o adeverinta , un inscris din care sa rezulte ce impozit am avut de platit si ce penalitati s-au perceput pe fiecare an in parte . Desi i-am notificat de doua ori acestia nu mi-au comunicat niciun raspuns . Ce actiuni pot intreprinde impotriva acestei primarii intrucat acest inscris imi este necesar pentru a depune o actiune la judecatorie ? Pot introduce o actiune in instanta ? Daca da unde la tribunal sau judecatorie ?
Atunci asteptati raspunsul lor. Trebuie sa va elibereze adeverinta sau sa va dea tot in scris motivul ptr care nu poate sa va elibereze acea adeverinta. In 30 zile trebuie sa va raspunda la petitia dvs. Mai dureaza si 2-3 zile posta.
Temei legal : art. 8 din ordonanta 27/2002( M.Of. 8/1.02.2002) privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor aprobata si modificata de legea 233/2002 (M.Of.296/30.04.2002),
"Art. 8
(1)Autorităţile şi instituţiile publice sesizate au obligaţia să comunice petiţionarului, în termen de 30 de zile de la data înregistrării petiţiei, răspunsul, indiferent dacă soluţia este favorabilă sau nefavorabilă.
(2)Pentru soluţionarea petiţiilor transmise, potrivit art. 61, de la alte autorităţi sau instituţii publice, termenul de 30 de zile curge de la data înregistrării petiţiei la autoritatea sau instituţia publică competentă."
Art . 9
In situatia in care aspectele sesizate prin petitie necesita o cercetare mai amanuntita, conducatorul autoritatii sau institutiei publice poate prelungi termenul prevazut la art.8 cu cel mult 15 zile
In cazul in care nu primiti raspuns in termenul legal va puteti adresa instantei de contencios administrativ cu o cerere de chemare in judecata, intemeiata pe dispozitiile Legii nr. 554/2004 Art. 1 alin. 1: ,,Orice persoana care se considera vatamata intr-un drept al sau ori intr-un interes legitim, de catre o autoritate publica, printr-un act administrativ sau prin nesolutionarea in termenul legal a unei cereri, se poate adresa instantei de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoasterea dreptului pretins sau a interesului legitim si repararea pagubei ce i-a fost cauzata”.
----------------------------------------------
Sper ca acum va va ajuta cea ce am expus mai sus.
Succes