buna, am o urmatoarea situatie: in urma a 6 luni de relatie la distanta (online) cu un cetatean italian am primit suma de 30 000 euro printr-o tranzactie paypal, pentru anumite nevoie personale, fara intalniri sau contract, doar relatie online . persoana in cauza a decis sa isi obtina banii inapoi, pornind astfel o "dispute" o reclamatie la paypal cum ca nu ar fi autorizat el tranzactia si ca vrea banii inapoi, in 24 ore paypal, dupa investigatii, a decis ca tranzactia a fost facuta cu buna stiinta de catre proprietarul contului, confirmand telefonic tranzactie si chiar insistand ca aceasta sa fie facuta rapid. in urma castigului am jumatate din suma in contul bancar si jumatate in contul de paypal, asteptand sa fie transferata in cont in urmatoarele zile (pana la 180 zile) . persoana vazand ca paypal nu i-a oferit banii inapoi, chiar mi-a dat mie castig de cauza, a inceput sa ameninte cu interpolul, ba chiar a reusit sa obtina locatia de unde ma conectez la calculator si numele real, inclusiv suma care mi-a intrat deja in contul bancar. acum vine si intrebarea ce pot sa fac: sa ii returnez banii ? poate sa imi faca vre-un rau din punct de vedere legal ? aici ma refer la un proces pentru inselaciune/frauda/abuz incredere, banii au venit in urma conversatiilor despre traiul greu din tara noastra, el oferindu-se sa ma ajute cu acesti bani, dar dupa multe refuzuri i-am acceptat cu gandul ca banii ma vor ajuta sa termin facultatea si poate voi fi capabila sa ii returnez . ce se poate intampla ? vine politia / ma da in judecata / trebuie sa ii returnez din moment ce nu au fost facute acte pentru acesti bani ? astept orice sfat/raspuns care m-ar putea ajuta si va multumesc
Foarte probabil veti fi cercetata pentru inselaciune.Studiourile de videochat se finanteaza prin taxare a accesului ,unde beneficiarul este instiintat de costuri si accepta taxele respective intr-o procedura clara care probeaza acordul acelei persoane pentru plata serviciilor oferite.Dvs. ati facut altceva care in termeni nejuridici se numeste escrocherie emotionala sau sentimentala.Se aseamana foarte mult cu cazul barbatilor care promit unor femei ca se casatoresc cu ele cautind sa profite financiar sau in alt mod de acestea.Faptul ca v-ati ascuns identitatea dovedeste intentia de a induce in eroare.In plan juridic aceasta fapta intruneste elemente ale infractiunii de inselaciune , asa cum vi s-a explicat de precedenti.Depinde de ce probe va gasi persoana respectiva, inregistrari , mesaje text, save screen-uri etc are pagubasul.Si de cine va face cercetarea penala in acest caz.Internetul lasa urme si multe date sint pastrate cel putin 6 luni.
Pe langa faptul ca e posibil sa fie considerata o situatie de inselaciune, mai vad o problema. Din cate stiu, toate tranzactiile mai mari de 10,000 de euro sunt raportate de banci la fisc iar dumneavoastra va trebui sa justificati acei bani. Daca nu se considera cadou datorita faptului ca i-ati obtinut prin videochat, va trebui platit impozit pentru ei. Daca incercati sa-i ascundeti pot aparea unele probleme si fiind o suma asa de mare tranzactionata prin banci nu se vor putea ascunde.
Sfatul meu, data viitoare apelati la un transfer prin criptomonede.
Returnati o parte din bani. Explicati ca partea nereturnata sunt timpul pierdut. pana la urma i-ati oferit alta viziune asupra vietii, poate l-a ajutat in vre-un fel relatia virtuala. Faceti un calcul nush, ceva gen salariul mediu pe economie din Ro sau din Italia, inmultiti cu cele 6 luni. Ii explicati ca asta e pretentia dvs. Sincer eu asa as proceda . Poate si dvs ati avut anumite asteptari si acum va simtiti inselata . Comportamentul lui nu este ceea ce v-ati fi asteptat, avand in vedere cele 6 luni. Demonstrati ca aveti suflet si caracter in acelasi timp. Referitor la faptul ca erati sub anonimat, mi se pare o masura de autoprotectie sau o prezentare de arta . Pot sa par altceva on-line pentru ca imi place o alta viata pe care mi-o creez. Daca persoana se simte inselata de acest anonimat ar trebui sa reflecte mai mult la propria persoana. Si da suma trebuie declarata la fisc. Interesati-va laANAF exista un biroul de consultatii pe probleme financiare, unde puteti sa obtineti informatii referitor la suma de bani pe care ati incasat-o
Demos
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Ar fi interesant ca utilizatorul sâ ne explice în ce constâ aceastâ "nouâ viziune a lumii" si din ce unghi au fost fâcute fotografiile!
Cât despre artâ, depinde de plastica proprie, de unghi de viziune si De gustibus coloribusque non disputandum.
Cum noi nu beneficiem de aceste probe si nici nu dorim sâ analizâm asa ceva sâ râmânem pe plan juridic.
Deci, dpdv juridic este de vorba de înselâciune si abuz de încredere, amândouâ delictele fiind pedepsite în ambele jurisdictii!
tgeorgescu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Poate va alegeti cu banii deja primiti, poate va alegeti cu o condamnare penala, totul depinde doar de detalii: i-ati cerut bani pentru ce? Ce i-ati promis in schimb? Asta pe dovezi concrete, nu pe vorbe care nu se mai pot dovedi.
Escrocherie
Maiglo
Bună seara,
Ce se poate face împotriva unei persoane ce solicită bani cu împrumut iar apoi nu-i returnează? Aici este vorba de o persoană ce a ... (vezi toată discuția)