avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua,
Daca as vrea sa divortez in situatia de fata avand un credit ipotecar( doar eu) pt apartamentul luat fiind amandoi proprietari si mai exista si un bebe.. eu acum aflandu-ma in concediu de crestere a copilului.. ce solutii ar exista pentru rezolvarea situatiei? Multumesc frumos.
...Daca ati vrea sa divortati, o puteti face.... Ca solutii, exista atat calea solutionarii amiabile, (de comun acord) cat si calea litigioasa...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Divortul se poate face fie prin buna intelegere fie ...
In caz de buna intelegere se poate rezolva fie la notar fie in instanta, prin neintelegere doar in instanta.
Cu privire la minor, el va avea domiciliul la mama si se va exercita autoritatea parinteasca de ambii.
Pentru partaj, va sfatuiesc sa intrebati la banca.
Nu cred ca va fi deacord sa ramaneti cu apartamentul daca nu aveti un venit suficient.
Nu ar fi de acord mai mult ca sigur pentru ca sunt in concediu de creste al copilului si venitul nu este suficient si pt plara ratei... si in acest caz ar ramane la sot si m-ar despagubii el??? Si bebele tot la mn ar ramane? Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bebele nu are nici o legatura cu partajul,rata,apartamentul.Datorita varstei mai mult ca sigur o sa aibe domiciliul la dvs si ,,,custodia comuna"".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minor karali karali Doresc sa divortez , avem un baietel de 3 ani si 7 luni si suntem casatoriti de 3 ani si 6 luni. Deoarece noua luni am fost in somaj dupa cei doi ani de ... (vezi toată discuția)
Divort 123soare 123soare as vrea sa divortez dar dupa calculele mele este prea scump.....am un apartament de 2 camere prin prima casa si un copil...nu vrem sa pierdem apartamentul dar ... (vezi toată discuția)
Divort Simonabcr Simonabcr Buna seara Se intampla, si trebuie sa fiu informata . Se pare ca nu ajungem la o intelegere pe cale amiabila si cred ca vom divorta. Eu si sotul avem ... (vezi toată discuția)