avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda Penala, Redobandire Permis Anulat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda Penala, Redobandire Permis Anulat

Buna ziua, in data de 22.11.2015 am fost oprit de un echipaj de la politia rutiera si de pistat cu alcolemie, mi-a fost retinut permisul fara drept de circulatie. Am achitat cheltuielile analizelor medico-legale + recalciulare (la cererea oplitiei rutiere). In data de 11.04 2018 sa finalizat procesul cu o sentinta definitiva si irevocabila, am fost condamnat la achitarea amenzii penale in valoare de 2175 lei + 450 lei cheltuieli de judecata (am avut si avocat platit de mine) . La data de 14.06.2018 mi-a fost anulat dreptul la conducere de catre Brigada Rutiera.
Ce anume trebuie sa fac in aceasta situatie si cand pot redobandi permisul de conducere?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Teodor Daniel , utilizator 14:36, 17 Aprilie 2019
Articolul 116-oug 195
(1) Persoana al carei permis de conducere a fost anulat ca urmare a ramanerii definitive a unei hotarari judecatoresti de condamnare pentru una dintre faptele prevazute la art. 114 alin. (1) si la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, dupa caz, daca a intervenit una dintre situatiile urmatoare:
a) au trecut 6 luni de la data executarii pedepsei amenzii sau a pedepsei in regim de privare de libertate ori la locul de munca;
Mai concis, trebuie sa astept 6 luni de la anularea permisului si apoi sa fac scoala de soferi de la 0?
6 luni dupa achitarea amenzii, nu se mai face scoala de soferi.
Si eu am primit amenda penala 1500 de lei plus cheltuielili jud. 600 lei dar nu am primit nimic s au nu am fost anuntat de anularea permisului, ce ar trebui sa inteleg s au sa fac? Multumesc.
Sa platiti amenda, sa instiitati politia, sa asteptati 6 luni, apoi sa dati examen ptr obtinerea unui nou permis, daca mai doriti sa obtineti altul.

Alte discuții în legătură

Salutare! tocmai am primit sentinta pentru cea mai mare prostie ... mariusdima21 mariusdima21 Salutare! Tocmai am primit sentinta pentru cea mai mare prostie pe care am facut-o in viata mea! Conducere sub influienta alcoolului! Sentinta definitiva este ... (vezi toată discuția)
Redobândire permis Cosmin Ciocîrlan Cosmin Ciocîrlan Am încheiat procesul și as vrea sa știu dacă pot redobândi permisul după ce primesc hotărârea judecătorească Solutia este urmatoarra: Tip solutie: ... (vezi toată discuția)
Minor, am condus fara permis. consecinte bonealex bonealex Buna ziua, am facut o greseala in cursul zilei de azi, am luat masina de acasa si am vrut sa o duc la spalatorie neavand insa permis si acolo chiar in curtea ... (vezi toată discuția)