avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1155 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Salutare! Tocmai am primit sentinta pentru cea mai ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Salutare! Tocmai am primit sentinta pentru cea mai mare prostie ...

Salutare! Tocmai am primit sentinta pentru cea mai mare prostie pe care am facut-o in viata mea! Conducere sub influienta alcoolului! Sentinta definitiva este o amenda penala de 5000 lei + cheltuieli de judecata!
Intrebarea mea este, dupa cat timp pot obtine permisul de conducere? Dupa 1 an sau dupa 6 luni? Trebuie sa fac scoala de soferi din nou?
Cel mai recent răspuns: mariusdima21 , utilizator 13:56, 26 Martie 2021
Fapta a fost sancționata cu amenda și suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile sau doar cu amenda ?

Daca sanctiunea a fost anularea permisului , atunci persoana al cărei permis de conducere a fost anulat, se poate prezenta la examen pentru obținerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, dacă a intervenit una dintre situațiile următoare:
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
...
Permisul a fost anulat! Sunt dezorientat pentru ca multi avocati au spus ca doar dupa 1 an ma pot prezenta la examen, dar in acelasi timp multi au spus ca pot sa ma prezint dupa 6 luni!
Dupa 6 luni de la achitarea amenzii, va puteti prezenta la examen pentru un nou permis.
Dupa ce trec cele 6 luni de la achiatea amenzii, trebuie sa obtin anumite acte de la judecatorie pentru dosarul de permis?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat elenarodicabota elenarodicabota sotului meu i-a fost anulat dreptul de a conduce in urma unei sentinte irevocabile intr-un proces de recunoastere a vinovatiei de a conduce sub influienta ... (vezi toată discuția)
Amenda penala pentru alcool George202 George202 salut. am facut si eu greseala de a conduce sub influenta bauturilor alcoolice,...am avut proces dupa care am fost condamnat la: \\"-1500 lei amenda penala, ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis anulat tudor1988 tudor1988 Buna ziua! Am o nelamurire. Am permisul anulat pentru alcool. Am primit 4 luni cu suspendare si 2 ani de incercare. Am avut un avocat care mi-a zis ca s-a dat ... (vezi toată discuția)