Salutare! Tocmai am primit sentinta pentru cea mai mare prostie pe care am facut-o in viata mea! Conducere sub influienta alcoolului! Sentinta definitiva este o amenda penala de 5000 lei + cheltuieli de judecata!
Intrebarea mea este, dupa cat timp pot obtine permisul de conducere? Dupa 1 an sau dupa 6 luni? Trebuie sa fac scoala de soferi din nou?
Fapta a fost sancționata cu amenda și suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile sau doar cu amenda ?
Daca sanctiunea a fost anularea permisului , atunci persoana al cărei permis de conducere a fost anulat, se poate prezenta la examen pentru obținerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, dacă a intervenit una dintre situațiile următoare:
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
...
Permisul a fost anulat! Sunt dezorientat pentru ca multi avocati au spus ca doar dupa 1 an ma pot prezenta la examen, dar in acelasi timp multi au spus ca pot sa ma prezint dupa 6 luni!