Buna seara,
as dori o informatie in legatura cu o succesiune.
Bunicii mei, ambii decedati, au un singur copil, pe mama mea.
Ei au lasat casa (pe numele ambilor bunici) si cateva locuri de pamant, unele pe numele bunicului si unele pe numele "bunicii".
Cele din urma, de fapt, sunt pe numele unui frate de al bunicii si impartite "frateste" fara acte., dar anual fiecare si-a platit partea lui de taxe la stat (primaria stie exact cat trebuie sa plateasca fiecare dintre ei deoarece intru-un fel sau altul au impartit totul in felul in care de fapt fiecare frate detine anumita portiune de teren).
Care sunt pasii de urmat si costurile aproximative pentru a trece totul pe numele mamei mele? Este necesara cartea funciara?
Va multumesc!
Buna seara,
Trebuie facuta succesiunea bunicilor, in ordinea decesurilor lor, fara includerea loturilor bunicii, cele fara acte. Certificatul de mostenitor al mamei dupa bunica va fi necesar sa faca apoi partajul cu fratele bunicii pentru respectivele terenuri si abia apoi se face un supliment la succesiunea bunicii pentru loturile acesteia.
Daca sunt loturi separate si nu un lot care se imparte la 2, partajul cu fratele se poate face fara cadastru. Daca este, insa, un teren ce se imparte la 2, se face cadastrul lotului intreg, dezmembrarea in 2 loturi, cadastru pe loturi si apoi partajul.
Costurile vi le spune notarul si expertul topo care face cadastrul.
Dezmembrare teren
amphora
Dupa 1990, mama si fratele ei au primit prin retrocedare terenul agricol predat de bunicul meu statului, iar titlul de proprietate s-a emis cu bunicul autor, ... (vezi toată discuția)