avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... ACTE PE CASA PARINTILOR
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

ACTE PE CASA PARINTILOR

Buna seara,
as dori o informatie in legatura cu o succesiune.
Bunicii mei, ambii decedati, au un singur copil, pe mama mea.
Ei au lasat casa (pe numele ambilor bunici) si cateva locuri de pamant, unele pe numele bunicului si unele pe numele "bunicii".
Cele din urma, de fapt, sunt pe numele unui frate de al bunicii si impartite "frateste" fara acte., dar anual fiecare si-a platit partea lui de taxe la stat (primaria stie exact cat trebuie sa plateasca fiecare dintre ei deoarece intru-un fel sau altul au impartit totul in felul in care de fapt fiecare frate detine anumita portiune de teren).
Care sunt pasii de urmat si costurile aproximative pentru a trece totul pe numele mamei mele? Este necesara cartea funciara?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Vio. , utilizator 16:14, 9 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Trebuie facuta succesiunea bunicilor, in ordinea decesurilor lor, fara includerea loturilor bunicii, cele fara acte. Certificatul de mostenitor al mamei dupa bunica va fi necesar sa faca apoi partajul cu fratele bunicii pentru respectivele terenuri si abia apoi se face un supliment la succesiunea bunicii pentru loturile acesteia.
Daca sunt loturi separate si nu un lot care se imparte la 2, partajul cu fratele se poate face fara cadastru. Daca este, insa, un teren ce se imparte la 2, se face cadastrul lotului intreg, dezmembrarea in 2 loturi, cadastru pe loturi si apoi partajul.
Costurile vi le spune notarul si expertul topo care face cadastrul.
In acest fel, mama devine proprietara sau careva poate interveni peste vreo câțiva ani?
Ar putea vinde eventual fără nici o problema?
Da, mama devine proprietar si va putea vinde fara nicio problema.
Va mulțumesc frumos!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu placere! Mult succes ca aveti mult de lucru!

Alte discuții în legătură

Dezmembrare teren amphora amphora Dupa 1990, mama si fratele ei au primit prin retrocedare terenul agricol predat de bunicul meu statului, iar titlul de proprietate s-a emis cu bunicul autor, ... (vezi toată discuția)
Lesire din indiviziune anamariacelik anamariacelik buna ziua bunica mea a decedat in 1983 dupa 1989, i s-a restituit cca 7 ha pamant avand multi copii li se cuveneau fiecaruia 05 ha. cererea de retrocedare ... (vezi toată discuția)
Buna ziua tuturor ! bunica mea impreuna cu fratele au mostenit ... acn acn Buna ziua tuturor ! Bunica mea impreuna cu fratele au mostenit de la parinti un teren extravilan de 1,5 ha. Dupa decesul bunicii am facut succesiunea pentru ... (vezi toată discuția)