avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am angajat o bonă, dar după 3 zile am dat-o afară ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am angajat o bonă, dar după 3 zile am dat-o afară pentru că mi-a furat din casă. Ce sancțiuni pot primi pentru că nu i-am făcut contract de muncă?

Ce sanctiuni pot primi daca angajez o persoana ca bona pt copil fara contract de munca ? Dupa 3 zile o dau afara pt ca mi-a furat din casa si are dosar la politie in urma plangerii mele. Eu sunt persoana fizica ea persoana fizica. Ce contract trebuia facut ? care sunt sanctiunile?
Multumesc !
Ultima modificare: Vineri, 6 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:31, 6 Iulie 2018
Trebuia incheiat c.i.m.

Legea 167/2014
art.7
Exercitarea profesiei de bonă se poate realiza, cu respectarea condițiilor prevăzute la art. 5 alin. (1) și (3), prin:
a) furnizarea serviciilor în baza unui contract individual de muncă încheiat între bonă și o persoană juridică;

b) desfășurarea activității bonei ca persoană fizică autorizată în conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 44/2008 privind desfășurarea activităților economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale, cu modificările și completările ulterioare.

Amenda este de 20.000 lei .
Nu se specifica nicaieri daca este persoana juridica...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce treaba are acest aspect ?

O persoana fizica poate avea calitatea de angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Optiuni legale - angajare bona persoana fizica de catre o alta persoana fizica andrada80 andrada80 Buna seara Am gasit pe forum un raspuns din 2012 prin care se spunea ca ar fi posibila incheierea unui contract de munca intre 2 persoane fizice. Intre ... (vezi toată discuția)
Contract munca part time intre 2 persoane fizice AlinaStefanuca AlinaStefanuca Buna dimineata Odata cu intoarcerea mea la birou o sa am o bona angajata part time. As vrea sa stiu care sunt pasii pe care trebuie sa ii parcurg pt a ... (vezi toată discuția)
Bona cu contract de munca nicoleta955 nicoleta955 Doresc sa mi se faca carte de munca . Lucrez ca bona la o persoana fizica, care are firma dar domeniul firmei este .... nu conteaza. Legal se poate intocmi ... (vezi toată discuția)