Cu ceva timp in urma am luat in spatiu pe perioada nedeterminata o persoana, care si-a facut si buletin pe adresa mea(10 ani perioada standard).Mentionez ca persoana este divortata si are o fetita de 9 ani.Am facut acest gest intrucat ea locuia deja in locuinta mea si am facut acest gest pentru a -i oferi mutatie in oras ca sa poata sa-si inscrie fetita la scoala. In urma unor dispute am rugat-o sa parasesca locuinta. M-a amenintat cu un proces in tribunal si nu vrea sa se conformeze. Mai mult am aflat recent ca a incheiat un contract de internet/ cablu pe numele sotului meu, in absenta lui si pe care l-a semnat ea.
Cum pot sa o constrang sa plece?
Cum pot anula luarea in spatiu?
Are dreptul sa aduca si alte pers in casa mea( fiica, mama, concubinul?)
Pot sa-i restictionez accesul la anumite spatii(camere) si/ sau servicii( centrala mea, electricitate, apa) etc?
Va multumesc anticipat!
In conditiile in care nu a-ti fost mai darnica in precizari,este foarte greu a vi se raspunde la o parte din intrebari.
1-In baza carui act locuieste respectiva persoana la dvs in spatiul cu destinatia de locuit?
2-Contractul de internet,poate fi reziliat ,avand in vedere ca semnatarul=persoana care va cauzeaza probleme, nu este proprietarul spatiului pe adresa caruia a fost incheiat contractul prestari servicii.
3-Pentru eliberarea spatiului ocupat,fara a cunoaste prevederile reciproc asumate cu ocazia intrarii in spatiu ,nu ne putem pronunta.In cazul in care prevederile asumate la intrarea in spatiu ,contin cazul de forta majora sau reziliere,incecati notificarea respectivei cu comunicare termen concret in interiorul caruia ii revine obligatia eliberari spatiului.
Avand in vedere ca persoana in cauza deja a semnat in locul proprietarului,ar fi bine sa verificati si statutul si documentele apartamentului ,inclusiv la autoritatea fiscala ,sa nu va confruntati si cu alte surprize mai mari...
Referitor la drepturi si obligatii,legal toate aceste aspecte sunt prevazute cu ocazia incheieri intre parti a conditiilor negociate ,pentru ocuparea de spatiu de locuit,a unui anumit spatiu ,sau a intregului apartament ,pentru utilizarea sau beneficierea de anumite utilitati .
Evacuare chiriasi
elyn
Buna seara,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema:
Am inchiriat unei personae apartamentul si a expirat contractual de inchiriere, ... (vezi toată discuția)