avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... modul de stabilire a cuantumului pensiei alimentare ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

modul de stabilire a cuantumului pensiei alimentare pentru copil

daca tatal are imprumuturi la banci de dinainte de relatia din care a rezultat un copil, aceste imrumuturi se iau in calcul la stabilirea pensiei alimentare?
Buna ziua,
Cuantumul se stabileste cota parte din SALARIUL NET (sau venitul net) conform art. 529 C.Civ. INDIFERENT DE CE ALTE DATORII ARE 9imprumuturi sau alte asemenea) si se achita cu prioritate, celelalte datorii urmand a se achita din ce ramane.
Multumesc pentru raspuns,insa intrebarea mea era pentru o situatie de stabilire a pensiei alimentare in Germania,nu am mentionat acest lucru,dar va multumesc mult pentru rsapunsul dat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara sim-sim sim-sim buna ziua. am divortat de fostul sot. el a ramas cu un credit ipotecar + alte rate la diverse banci. toate creditele sunt pe numele lui.- nu am beneficiat de ... (vezi toată discuția)
Pensia de întreþinere relu30 relu30 se poate solicita , conf.Noului Cod, micsorarea pensiei de intretine ? EX. platesc o pensie de intretinere de 1/4 din salariu + diferentele de la deschiderea ... (vezi toată discuția)
Buna seara Sikida Sikida Dacă in timpul căsniciei au fost făcute rate bancare ,in cazul unui divorț cum se procedează .Se împarte la soți ?Se tine cont la pensie alimentara? (vezi toată discuția)