avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1341 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Conducere federatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Conducere federatie

Buna ziua!
Suntem un club, membrul fondator al unei federatii sportive. La infiintare in 2011, s-a stabilit o conducere consemnata in actul constitutiv. Dupa pantru ani, s-au organizat niste alegeri fictive care nu au fost nici autentificate si evident nici consemnate in registrul special federatii. Acum dintre cei 10 membrii fondatori, doar 4 mai suntem activi. Ceilalti nu mai raspund la notificari.
Ce putem face pt a convoca Adunare Generala?
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 6 Iulie 2018
Frps, utilizator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 03:31, 23 Iulie 2018
Modul de convocare a AG a federatiei e prevazut in Statutul ei....
Daca este cumva federatie sportiva nationala, exista niste reguli speciale care permit imixtiunea MTS in asemenea situatii, desi federatiile sunt persoane de drept privat insa de utilitate publica.... Trebuie vazuta legislatia speciala - Legea 69 / 2000 si Regulamentul ei de aplicare... pe langa statutul acelei Federatii. Legislatia generala privind ONG-urile nu ofera raspuns specific, caci lasa asemenea probleme la mana statutului. Daca ziceti ca au fost alegeri, dar "fictive", trebuia sa atacati in instanta in termen de 15 zile de cand ati aflat de ele acea hotarare a Adunarii Generale, altfel e tardiv.... E o situatie complexa si trebuie cunoscute detalii multe, ar trebui sa apelati la consultanta juridica de specialitate....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu pot gasi membrii unei asociatii alexank alexank Vreau sa schimb componenta unei asociatii, mai bine spus a unui club sportiv, in sensul ca vreau sa exclud membrii actuali si sa numesc pe altii in locul ... (vezi toată discuția)
Aviz anst pentru infiintare asociatie club de dans sportiv AndreeaFolea AndreeaFolea In momentul depunerii dosarului de infiintare la judecatorie este nevoie de vreun aviz din partea ANST la dosar? Pe cateva site-uri apare ca doar federatiile ... (vezi toată discuția)
Ref. club sportiv Costy S Costy S Buna ziua, Am infiintat o asociatie sportiva (persoana juridica fara scop patrimonial) si vreau sa o schimb in club sportiv. Mentionez ca doresc sa ... (vezi toată discuția)