avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul vrea sa renunte la preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul vrea sa renunte la preaviz

Buna ziua,

Am fost angajata unei companii incepand cu 01.12.2016, pe perioada nedeterminată, iar pe data de 25.06.2018 am demisionat cu preaviz de 20 de zile lucrătoare, conform contractului de munca. După ce joi, 05.07.2018, compania a susținut un eveniment/petrecere de rebranding, care s-a sfarsit cu mult dupa terminarea programului, șefa mea m-a chemat la discuții. A spus că dorește să renunțe la preaviz conform articolului 7, pe motiv că eu nu ma mai implic si am plecat la ora 17:00 (programul de lucru fiind 8:30-17:00). Este legal? Cum ar trebui sa procedez?
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iulie 2018
Farala, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:07, 9 Iulie 2018
In materia demisiei, preavizul este prevazut in favoarea angajatorului care, potrivit dispozitiilor exprese ale art. 81 alin. 7 din Codul muncii, poate si renunta la el, total sau partial.
Ultima modificare: Duminică, 8 Iulie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Eu am efectuat 10 zile din preavizul de 20. Poate renunța așa, in mijlocul preavizului, din senin? Nu trebuie înregistrat alt act, vreo înștiințare scrisă, o explicație? Adica eu am copie dupa cererea de demisie inregistrata cu 2o de zile lucrătoare de preaviz. Atât. E corect asa?
Este corect ce aveti dvs... legislatia nu prevede o procedura operationala privind incetarea c.i.m. prin demisie (cand se depune cererea, cand ia la cunostinta angajatorul de aceasta, cand se pune rezolutia pe cererea de demisie etc.)

Opinia mea este ca, angajatorul trebuia sa mentioneze pe cererea de demisie ca renunta la preaviz in momentul cand a luat la cunostinta de aceasta.
Cand mi-am dat demisia a fost de acord cu preavizul de 20 de zile. Acum nu vrea sa mai vin cele 10 zile rămase. Dar mă gândesc că daca de mâine nu ma mai prezint, poate sa spuna ca nu mi-am efectuat preavizul, nu?
Intr-adevar, asa este ... sa scrie pe cererea de demisie ca renunta la preaviz.

Alte discuții în legătură

Preaviz, in cazul concedierii cu desfiintarea postului deedee9 deedee9 am fost concediata cu desfiintarea postului, si am semnat ptr 20 zile preaviz. Seful mi-a spus sa nu vin in acest preaviz si sa predau toate lucrurile. ... (vezi toată discuția)
Demisie bibipopescu bibipopescu Daca un angajat isi scrie demisia, iar angajatorul i-o aproba la zi, cu ce articol i se poate desface contractul de munca? art.55 B-acordul partilor sau ... (vezi toată discuția)
Renuntare la preaviz de catre angajator florianb65 florianb65 Mi-am depus demisia cu preaviz de 20 zile lucratoare in data de 21.07.2016 dar seful de echipa mia spus ca de azi sa nu mai vin la munca ca renunta la ... (vezi toată discuția)