avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura speciala Germania
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura speciala Germania

Buna ziua
Sunt pe cale sa cumpar o casa situata intr-un oras din Judetul Sibiu, a carei proprietara, cetatean german, se afla in Germania. Doamna a cumparat casa acum 15 ani actele fiind facute la acelasi notar la care urmeaza sa facem actele acum. Pentru aceasta intentioneaza sa dea o procura speciala unei persoane de incredere din vecini. Dat fiind faptul ca vanzatoarea imobilului are o varsta inaintata, aceasta a zis ca va face o procura speciala la un notar de acolo, care va fi autorizata si trimisa pentru a fi tradusa legalizat apoi sa fie redactata procura speciala la notarul de aici.
Notarul de aici a spus ca avand istoric de tranzactii asupra imobilului nu este necesar sa fie apostilata sau data prin Consulatul German, doar autentificata de notarul din Germania.
Intrebarea mea este daca procedura este corecta, lipsa apostilei daca implica anumite riscuri sau situatii atacabile de orice fel.
Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iulie 2018
maximilianstefanescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 12:45, 9 Iulie 2018
Nu. Nu este nici un risc. Acum depinde cat de in vârsta este proprietara. Dacă venea direct ea sa semneze contractul de vânzare cumpărare se cerea de notar pentru persoanele in vârsta certificat medico-legal care sa ateste existența discernământului la vânzare. Asta trebuie sa fie preocuparea Dvs. Dar poate invoca aceste lipsuri doar cei afectați de vânzare. Adică eventualii mostenitori ai vânzătoarei.
Are putin peste 70 de ani, dar fizic se deplaseaza greu, mai mult mai interesa daca este obligatorie aplicarea apostilei, sau doar o autentificare la notarul din germania este de ajuns. cel de aici zicea ca nu este necesara aplicarea apostilei...
Avand in vedere ca atat Romania cat si Germania sunt semnatare ale Conventiei nr. 12/05.10.1961, actele emise in Germania trebuie sa fie apostilate pentru a putea produce efecte in Romania. Deci da, este obligatoriu ca procura sa fie apostilata in Germania. Mai departe, avand in vedere ca actul ce se va incheia pe baza procurii este unul autentic, conform principiului simetriei actelor, este obligatoriu ca procura sa fie incheiata in forma autentica (beurkundung) si nu cu legalizare de semnatura (unterschriftbeglaubigung).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura suedia cu apostila vanzare locuinta saphirr saphirr Buan ziua! As dori sa stiu daca este valabila o procura legalizata la un notar din Suedia si apostilata, care a fost si tradusa si legalizarea traducerii ... (vezi toată discuția)
Vanzare/cumparare intre 2 persoane cu domicilii in strainatate windy windy Care este procedura de vanzare a unui imobil ,intre doua persoane de cetatenie romana, una aflata in Italia si una in Grecia fara a fi necesara deplasarea ... (vezi toată discuția)
E valabila procura italiana fara apostila? motoc18 motoc18 prietenul meu este plecat in italia si ma lasat sa_i vand masina (vezi toată discuția)