avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fara preaviz cu data de inregistrare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fara preaviz cu data de inregistrare

Buna seara,
Am primit de la un angajat o cerere de demisie nedatata in care angajatul impune incetarea contractului de munca la o data care nu respecta perioada de preaviz mentionata in contractul de munca. Poate sa incalce prevederile contractuale sau sa refuze efectuarea periadei de preaviz?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mocanu Adrian , utilizator 22:48, 9 Iulie 2018
Pe cererea respectiva s-a mentionat de catre angajator :
1. numarul de inregistrare si data inregistrarii ?

2. Cu preaviz sau se renunta la preaviz total sau partial (numarul de zile lacare se renunta)?
Am notificat cererea si am inregistrat-o desi angajatul nu a datat-o.(06.07.2018), iar CMI prevede un nr de 20 zile lucratoare ca preaviz ( desi are functie de conducere).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In acest caz, angajatorul trebuie sa mentioneze pe cerere cu sau fara preaviz . S-a specificat asa ceva?
Buna ziua, am notificat pe cerere cu preaviz ! Ce fac daca nu vine pana in ultima zi de preaviz ?Care sunt caile legale pentru lipsa de la locul de munca in perioada de preaviz ?

Cornel Vasile a scris:

In acest caz, angajatorul trebuie sa mentioneze pe cerere cu sau fara preaviz . S-a specificat asa ceva?

Absenţa nemotivată de la locul de muncă a salariatului aflat în perioada de preaviz atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a acestuia de catre angajator, inclusiv prin desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.

In speta, aveti doua optiuni:
- fie demarati procedura cercetarii disciplinare si i se va putea desface disciplinar c.i.m.

- fie c.i.m. inceteaza prin demisie , iar perioada lipsa va figura in adeverinta de vechime ca absente nemotivate. In acest sens, nu se efectueaza nicio cercetare disciplinara

Alte discuții în legătură

Preavizul în cazul demisiei este obligatoriu ?dacă doresc sa ... Chiva53 Chiva53 Preavizul în cazul demisiei este obligatoriu ?dacă doresc sa demisionez si nu vreau sa stau în preaviz poate angajatorul sa ma oblige intr un fel sau sa ... (vezi toată discuția)
Demisia si preavizul viorela12 viorela12 In cazul in care iti dai demisia, angajatorul te poate obliga sa stai in perioada preavizului la munca? (vezi toată discuția)
Preaviz in perioada de proba? Felicia92 Felicia92 Buna ziua. Sunt angajata din danta de 1 aprilie 2015, cu perioada de proba 90 de zile calendaristice. Astazi, din motive personale mi-am cerut demisi, dar ... (vezi toată discuția)