avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisia si preavizul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisia si preavizul

In cazul in care iti dai demisia, angajatorul te poate obliga sa stai in perioada preavizului la munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:06, 16 August 2014
DA sigur ca da, 20 zile trebuie stat la munca in caz ca angajatorul nu renunta la preaviz.
Angajatorul nu va poate obliga sa stati in preaviz.

Daca va dati demisia si este cu preaviz , atunci absenţa nemotivată de la locul de muncă în perioada de preaviz atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a dvs, inclusiv prin desfacerea disciplinara a c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preavizul în cazul demisiei este obligatoriu ?dacă doresc sa ... Chiva53 Chiva53 Preavizul în cazul demisiei este obligatoriu ?dacă doresc sa demisionez si nu vreau sa stau în preaviz poate angajatorul sa ma oblige intr un fel sau sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am si eu nevoie de o informație, mi-am dat demisia ... Alexandrarebecaaa Alexandrarebecaaa Buna ziua, Am si eu nevoie de o informație, Mi-am dat demisia de la locul de munca si sunt nevoită sa stau in preaviz 20 de zile, dacă refuz să nu stau ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz cu data de inregistrare Mocanu Adrian Mocanu Adrian Buna seara, Am primit de la un angajat o cerere de demisie nedatata in care angajatul impune incetarea contractului de munca la o data care nu respecta ... (vezi toată discuția)