avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Transfer autorizatii pe alta firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Transfer autorizatii pe alta firma

Buna ziua, din motive juridice suntem in impasul de a Închide societatea comercială urmând ca apoi sa deschidem un nou SRL, întrebarea mea este dacă se poate face transfer al autorizațiilor dsp, DSV, mediu, autorizația de funcționare? Una peste alta toate Autorizațiile aferente ale activității pe noua societate? Multumesc anticipat pt răspunsuri!
Ultima modificare: Duminică, 8 Iulie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:21, 10 Iulie 2018
Nu se poate face un astfel de transfer. Avizele si autorizatiile primite de la institutiile statului se emit pentru fiecare firma in parte.


POPA GHEORGHE a scris:

Nu se poate face un astfel de transfer. Avizele si autorizatiile primite de la institutiile statului se emit pentru fiecare firma in parte.

Multumesc !
Bună ziua,

Majoritatea demersurilor de autorizare trebuie reluate de la zero, dar există și câteva situații în care veți putea face transferul.
Autorizația de Mediu poate fi transferată în anumite condiții.
De asemenea, Acordul de Preluare al apelor uzate, de care ați avut nevoie în dosarul de autorizare la Mediu, poate fi transferat printr-o procedură oarecum similară...

Succes!
@ Primoris SRL
Daca cele mentionate de dvs. sunt reale, legislatia in vigoare a fost incalcata si la prima vizita a inspectorilor din cadrul institutiilor respective, firma noua va primi amenzi contraventionale.
Daca doriti sa spuneti ca anumite documente din dosarele depuse spre autorizare, la vechea firma pot fi utilizate, prelucrate in concordanta cu tehnologii din noua firma, in dosarele depuse pentru obtinerea autorizatiilor la noua firma este cu totul altceva.
In niciun caz nu poate fi vorba de transfer legal de autorizatii si/ sau avize.
Transferul autorizatiilor de mediu
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Aviz sanitar si mediu andreea20ro andreea20ro buna ziua,pentru o pizzerie de unde se obtine avizul saniar si avizul de mediu?de la onrc sau de la ministerul sanatatii si mediu? si ce acte trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Cod caen 1092 - autorizatie mediu? Andr333 Andr333 Detin deja un srl pentru care doresc sa adaug codul caen 1092 - fabricarea preparatelor pentru hrana animalelor de companie (câini, pisici, păsări, pești ... (vezi toată discuția)
Autorizatii / acte / avize necesare pentru deschiderea unui restaurant / fast-food - ghid complet - MariusDSV MariusDSV Ce urmeaza sa scriu nu o sa fie o intrebare pentru specialisiti ci mai degraba un ghid pentru cei care vor sa-si deschida o societate comerciala care o sa ... (vezi toată discuția)