buna ziua,pentru o pizzerie de unde se obtine avizul saniar si avizul de mediu?de la onrc sau de la ministerul sanatatii si mediu?
si ce acte trebuie sa contina dosarul de avizare ?
multumesc frumos
Raspunsul pe care il solicitati este destul de amplu, dar va pot da cateva detalii:
1. Aveti nevoie de autorizatie de mediu doar daca localul va avea mai mult de 100 locuri pentru clienti.
2. De asemenea, nu sunt necesare demersuri pe linie sanitara, deoarece inspectorii DSP vor veni singuri in control cam in 3-4 saptamani de la obtinerea Certificatului Constatator de la Registrul Comertului. D-voastra trebuie doar sa amenajati spatiul in mod corespunzator (toalete clienti si personal, vestiar corect amplasat si utilat, etc).
3. Autorizatia DSV-SA este, probabil, cea mai importanta, deoarece aici trebuie sa intocmiti un mic dosar. Inspectorii acestei institutii verifica in detaliu felul in care au fost concepute fluxurile de materie prima, produse, personal, clienti si o gramada de alte elemente. Pentru acest dosar va sfatuiesc sa apelati la un specialist !
4. De asemenea, in Bucuresti este in vigoare o HCGMB care introduce plata unei taxe anuale de 3000 lei si obtinerea unei autorizatii de functionare de la Primaria de sector. Verificati si d-voastra la primaria pe raza careia veti functiona, daca s-a adoptat ceva similar !..
5. Nu in ultimul rand, trebuie sa aveti in vedere demersurile pe linie SSM (sanatate si securitate in munca), SU (situatii de urgenta), precum si licentele de muzica ambientala (daca va fi cazul).