avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum e posibil ca timp de minim 6 luni să ai pe ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum e posibil ca timp de minim 6 luni să ai pe listele de plată diferențe (pierderi) de 0 mc de apă, cu toate că aproape în fiecare an plăteam pierderi imense, de sute de lei ?

Ce ziceți de situația din blocul nostru cu 54 de apartamente, în care, în ultimele 6 luni (cam de când s-au schimbat apometrele cu unde radio), avem ca pierderi de apă 0 mc, cu toate că până în acel moment am avut mai mereu pierderi (diferențe) de apă de 10 lei, 30 de lei pentru fiecare din cele 54 de apartamente, ba chiar și de 72 de lei, în Iunie 2013 ? Am mai avut această situație cu pierderi de apă de 0 mc timp de vreo 6 luni consecutive, la sfârșitul anului 2015, în condițiile în care noi avusesem restul timpului pierderi (diferențe) uriașe de apă pentru fiecare dintre cele 54 apartamente cu 2 camere (până la 72 lei de fiecare proprietate, adică 10,4 mc în plus de apartament) !
CUM ESTE POSIBILĂ CIUDĂȚENIA ASTA, CARE POATE FI EXPLICAȚIA TEHNICĂ, ȘTIIND CĂ DACĂ N-AU FOST DIFERENȚE DE APĂ TIMP DE 6 LUNI, NU PUTEAU EXISTA DIFERENȚE AȘA MARI ÎN CELELALTE LUNI ?
În situația dată putem dovedi că era ceva în neregulă cu aceste aparate de măsură a cantității de apă consumată într-un bloc dintr-o Asociație de Proprietari. Aceste apometre sunt cele mai ilegale și ne-conforme aparate de măsură.
VEDEȚI AICI CÂT PLĂTEAM PIERDERI DE APĂ ÎN IUNIE 2013 - [ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 8 Iulie 2018
flory_mr, utilizator
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 00:52, 9 Iulie 2018
Functionarea contoarelor de apa este conditionata de multi factori recunoscuti sau nu de producatori,comercianti si operatorii economici acreditati sa ii instaleze
Un mare dezavantaj al contoarelor cu citire radio il reprezinta aspectul ca functionarea acestora poate fi intentionat sau nu modificata prin diferite metode-aspect care nu este comunicat la achizitie. si la instalare
Diferenta de ..precizie a inregistrarii consumului individual este conditionata inclusiv de clasa de precizie a contorului individual,stiut fiind faptul ca intre contoarele individuale clasa precizie scazuta tip A sau B exista diferente de inregistrare fata de contoarele de bransament care sunt de clasa de precizie mare tip C sau D
În cazul relatat de mine n-are rost să detaliem probleme tehnice ale apometrelor cu transmisie prin unde radio, deoarece s-au întâmplat lucruri inexplicabile. Știind că mai mereu aveam pierderi de minim 5 lei, brusc, de acum vreo 6 luni, de când avem apometre cu transmisie prin unde radio, diferențele sunt de ... 0 mc !
REPET, PENTRU A NU MAI DIVAGA: „Am mai avut această situație cu pierderi de apă de 0 mc timp de vreo 6 luni consecutive, la sfârșitul anului 2015, în condițiile în care noi avusesem restul timpului pierderi (diferențe) uriașe de apă pentru fiecare dintre cele 54 apartamente cu 2 camere (până la 72 lei de fiecare proprietate, adică 10,4 mc în plus de apartament) !
Odată ce s-a mai întâmplat același lucru și în 2015 să avem 0 mc diferențe de apă, cu apometrele generale clasice, cum vă explicați anomalia ?
Nu credeți că mai ales apometrele vechi, clasice, ne furau en-gros ? De ce în cele 6 luni a fost posibil să fie o mc pierderi de apă, știind că am avut și diferențe de ... 10,4 mc pentru fiecare din cele 54 de apartamente ?
Sigur sunt probleme cu contoarele astea dubioase !
Ultima modificare: Luni, 9 Iulie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apometre radio si repartitoare cu citire prin unde radio petre1981 petre1981 E ok pretul obtinut ? - Initial la nivelul asociatiei de proprietari s-a hotarat sa schimbam repartitoarele (aveau 9 ani vechime) si sa facem verificare ... (vezi toată discuția)
Pierderi apa Ionuț. Ionuț. Locuiesc intr-un bloc nou si deja sunt pierderi de apa...am inteles ca este vorba de clasa contuarelor....cat este diferența de la clasa \"A\" la clasa \"C\" ... (vezi toată discuția)
Pierdere apa calda,apa rece apafaian apafaian BUNA ZIUA LOCUIESC IN TIMISOARA LA BLOC CU 4 ETAJE 20 .PROPORTIE DINTRE CEI CU CENTRALE SI FARA ESTE EGALA.IN FIECARE LUNA AVEM PIERDERE DE 13-15,-16,MC APA ... (vezi toată discuția)