avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot moșteni un teten
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot moșteni un teten

Vă rog să îmi spuneți cum pot obține sigur un teren arabil de la o mătușă care nu are copii .pe titlul de proprietate mai sunt 2 persoane (frati decedați ) insa dețin fiecare 1/3 parți fiecare.Mentionez ca nu mai are titlul de proprietate în original. Ce acte am nevoie, care e cea mai buna soluție pentru a nu fi atacată de ceilalți nepoți si cat ar costa.Suprafața este de 1,1ha.Vă Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Ionita Cristina Avocat , Avocat 10:12, 9 Iulie 2018
Cel mai bine este sa faceti cerere la Oficiul de Cadastru si Publicitate imobiliara sau la Comisia locala pentru a obtine in duplicat/copie conforma de pe titlul de proprietate.

Ulterior, matusa va poate dona/vinde terenul. Nu recomand testament pentru ca se poate razgandi ulterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie teren agricol de la o matusa cyan cyan am o matusa care vrea sa doneze mie si unui var de al meu 2 ha de teren agricol , cate 1 ha fiecaruia. matusa nu a fost casatorita si nici nu a avut ... (vezi toată discuția)
Unde pot afla daca o ruda a fost inclusa in testament si daca are si certificat de mostenitor? vlad19722 vlad19722 Buna ziua! O matusa care a decedat a avut 5 hectare teren arabil ale dansei.Matusa nu a avut copii.Suntem mai multi mostenitori care avem dreptul la acest ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate georgetra georgetra Buna ziua! Am facut acum un an succesiune dupa bunicii mei decedati. Titlul de proprietate pentru casa si teren agricol s-a pierdut. La aceasta proprietate ... (vezi toată discuția)