avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Care sunt riscurile inregistratii unui copil pe numele ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Care sunt riscurile inregistratii unui copil pe numele tatalui?

Verisoara mea este in spital acum, pt ca a nascut recent un baietel. Ea si tatal copilului(italian) nu sunt casatoriti. Relatiile lor sunt tensionate uneori si nu stie daca trebuie sa treaca copilul si pe numele lui sau nu. Ce drepturi ar avea el daca copilul va avea numele ei si al tatalui copilului? Isi doreste mult ca cel mic sa aibe un tata scris pe certificat dar totusi vrea ca daca se cearta definitiv cu acesta, sa nu aiba nici un drept asupra copilului, sa poata iesi din tara cand vrea cu copilul fara acordul lui, sa il inscrie la gradinita si asa mai departe. Ca sa nu o mai lungesc, mai scriu odata ce ma intereseaza si anume, ce drepturi va avea tatal asupra copilului daca este trecut si pe numele lui? Multumesc mult! G
Ultima modificare: Luni, 9 Iulie 2018
Georgiana1188, utilizator

Alte discuții în legătură

Nastere in strainatate copil din afara casatoriei anomyss1987 anomyss1987 buna ziua. am o mare rugaminte sa ma ajutati. cumnata mea a nascut ieri in germania. ea este castorita in romania dar copilul nu este al sotului cu care nu ... (vezi toată discuția)
Certificat nastere mamymeu82 mamymeu82 eu am nascut in urma cu o saptamana . sotul meu a decedat in luna iulie ,inainte de a se naste copilul.cand m am dus sa il declar la numele tatalui nu mi a ... (vezi toată discuția)
Tata neglijent daniel.cotiga daniel.cotiga De 6 luni sunt recasotarit cu o femeie care are un copil de 8 ani. Eu mi-am exprimat acordul fata de ea de a ingriji si creste copilul impreuna cu ea si de al ... (vezi toată discuția)