avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... certificat nastere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

certificat nastere

eu am nascut in urma cu o saptamana . sotul meu a decedat in luna iulie ,inainte de a se naste copilul.cand m am dus sa il declar la numele tatalui nu mi a scris nimic,desi el era tatal copilului si eram si casatoriti.cand am sa merg la primarie o sa mi treaca numele tatalui???acest copil trebuie sa aiba si el drepturi dupa tatal lui....deci se poate sa mi treaca tatal copilului???/
Cel mai recent răspuns: Gabriel Trifu , Avocat 17:35, 28 Noiembrie 2011
Da, va fi trecut si numele tatalui, sa prezentati insa si certificatul de deces al tatalui , alaturi de celelalte documente.
Drepturi dupa tata trebuie sa aibe, nu cred ca i le poate lua cineva.
Pe certificatul de nastere in schimb nu stiu daca poate fi trecuta o persoana care nu mai exista in momentul nasterii...nu sunt insa sigur, poate mai posteaza si altcineva care cunoaste.
Mult succes in viata dvs si copilului.
da,va fi trecut obligatoriu si numele tatalui pentru ca a fost nascut ca o urmare a casatoriei...,drepturile fiului se nasc odata cu procreerea lui...,deci la primarie trebuie sa aveti si certificatul de casatorie si pe cel de deces si sa/i puneti numele tatalui...,daca refuza ii dati in judecata in contecios administrativ...,condoleante si multa sanatate tie si celui mic...,BAFTA!
tatal copilului va fi trecut pe certificatul de nastere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil din afara casatoriei .. lore00 lore00 am si eu o problema, sunt necasatorita, si o sa am un copil curand , as dori sa stiu cum este mai bine sa fac legal ca acest copil sa ramana al meu , ? daca ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere adinamiia adinamiia buna ziua am o intrebare: eu trebuie sa nasc , dar sotul este plecat in alta tara ,se poate elibera certificatul de nastere al copilului in lipsa ... (vezi toată discuția)
Cum e posibil?!!! ichimgeorge ichimgeorge o poveste incalcita si cu un final deocamdata nu prea fericit...asta pot spune despre mine care dupa o relatie in concubinaj in urma careia a rezultat un ... (vezi toată discuția)