avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum e posibil?!!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum e posibil?!!!

o poveste incalcita si cu un final deocamdata nu prea fericit...asta pot spune despre mine care dupa o relatie in concubinaj in urma careia a rezultat un copil,iar eu nu figurez in certificatul copilului(care defapt nici nu exista) pentru ca mama a reusit sa ma duca de nas si sa reusesca probabil sa dea spaga ca sa scoata copilul din maternitate,cesanse reale mai am ca sa reusesc sa fiu scris poate pe un viitor certificat de nastere? noi stam despartiti..de putin timp,ideea este cum reusesc sa ajung la maternitate si la starea civila si sa pot spune ca acest copil este al meu?
Cel mai recent răspuns: ichimgeorge , utilizator 01:11, 17 Iunie 2011
nu am înțeles dacă copilul există sau nu. dacă există puteți promova o cerere de chemare în judecată pentru a vă stabili filiația față de copil în contradictoriu cu mama copilului. există probe medicale ( expertiza ADN) care pot convinge instanța de judecată că sunteți tatăl copilullui și astfel prin hotărâre judecătorească să se stabilească paternitatea.
copilul exista in canrne si oase.ideea este daca 1.ma va lasa sa efectuez testul adn amiabil si fara instante sau altceva.2.ce pot face eu ca ,copilul sa aiba un certificat de nastere si bineinteles cu numele meu pe el trecut la tata.inca odata ma repet copilul a fost scos din maternitate fra certificat de nastere de catre mama sa.
Legislatia prevede faptul ca în cazul în care copilul nu a împlinit un an, înregistrarea nasterii se poate face cu aprobarea primarului localitatii pe raza careia s-a nascut copilul, iar cind virsta copilului este mai mare de un an, înregistrarea nasterii se poate face numai în baza hotaririi judecatoresti. In lipsa certificatului de nastere, un copil nu poate beneficia de drepturile si privilegiile pe care le acorda statul.

Mergeti la maternitate sa vi se elibereze un certificat medical constatator al nasterii copilului. si mergeti la primarie, cereti acordul primarului si declarati nasterea. Se se va elibera certificatul de nastere.

Pentru inregistrarea copilului la Oficiul de Stare Civila este necesara obtinerea certificatului medical constatator al nasterii copilului. Depunerea actelor se face la primaria din localitatea unde a avut loc nasterea. Termenul legal de declarare a copilului este de 14 zile, dupa care intarzierea este sanctionata cu o amenda. In cazul unor situatii speciale (probleme sociale sau medicale), primarul poate dispune scutirea de plata amenzii.

- Daca mama este necasatorita, iar copilul este rezultatul unei relatii de concubinaj, tatal copilului dorind sa-si recunoasca paternitatea, pentru obtinerea certificatului de nastere sunt necesare urmatoarele acte: actele de identitate ale parintilor, certificatul medical constatator al nasterii copilului, precum si o declaratie de recunoastere a paternitatii semnata de ambii parinti in prezenta ofiterului de stare civila.
certificatul constatator exista dareu aflu cu stupoare ca pe el nu scrie numele meu(de ce ? cum? si ce fel?) ar trebuii sa-i cere ei explicatiile de rigoare.ideea este ca vrea sa ma indeparteze definitiv de langa ei fara ca eu sa fac ceva probabil.
copilul este trecut de un an si asta datorita problemelor ei in care statul roman nu-i recunoaste un divort din israel ea figurand inca in romania ca fiin casatorita cu respectivul.
acum ca situatia s-a cam complicat iar eu sunt foarte speriat de intentiile pe care se pare ca le are ea ce e de facut?
ce intentii credeți că are

Alte discuții în legătură

Schimbare certificat copil - etapele pt o actiune judecatoreasca larissalore larissalore Buna ziua Buna ziua, Am nevoie de ajutorul dvs in urmatoarea problema: O doamna casatorita a conceput un copil cu amantul, si in momentul in care a ... (vezi toată discuția)
Paternitate- tagada timis2014 timis2014 Buna seara. Daca 2 persoane au decis sa divorteze administrativ ( la primarie sau la notar), dar sotia e insarcinata care este procedura cea mai simpla pt ... (vezi toată discuția)
Nelamurire florentina_radeanu florentina_radeanu Buna ziua. Am 2 intrebari la care va rog sa-mi raspundeti. Prietenul meu a fost casatorit pana in urma cu 2 ani. Atunci a decis sa se desparta de sotia lui, ... (vezi toată discuția)