avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tata neglijent
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tata neglijent

De 6 luni sunt recasotarit cu o femeie care are un copil de 8 ani. Eu mi-am exprimat acordul fata de ea de a ingriji si creste copilul impreuna cu ea si de al trece pe numele meu de familie care este si numele actual al sotiei. problema este ca tatal copilului nu este de acord cu asa ceva. In aceasta problema doresc sa argumentez ca tatal natural al copilului nu se ocupa in educarea acestuia. Tatal a parasit mama si copilul la virsta de 9 luni a copilului, si nu a stiut nimic de el pina la virsta de 5 ani. Nu s-a ocupat de educatia lui sub nici o forma, nu a fost in 3 ani de gradinita niciodata pe la el si nu l-a interesat nici cind a inceput scoala anul acesta. Acum sotia mea ar vrea sa ii anuleze drepturile parintesti ale tatalui natural si sa il treaca pe numele meu. In una din dati dupa ce a fost cu tatal lui la plimbare a venit acasa si la o cearta intre copii baietelul a zis ca a zis tati al lui politistul(tatal e politai) ca ii impusca pe cei care ii supara baiatul:stunned: Precizez ca am o situatie materiala foarte buna si copilul va avea numai de cistigat din asta. intrebarea este: cum putem trece copilul pe numele meu, fara acordul tatalui natural? Va multumesc anticipat tuturor celor care imi veti raspunde. Poate imi recomandati si un avocat care sa se ocupe de acest caz in raza orasului Ploiesti
Cel mai recent răspuns: daniel.cotiga , utilizator 06:25, 8 Noiembrie 2009
Puteti sa-l infiati si atunci veti putea trece si copilul pe numele dvs. daca mama este de acord si faceti dovada ca tatal nu s-a ocupat si nici nu a vrut sa stie macar de existenta lui. Mergeti si la un avocat pentru a face demersurile necesare fara a avea cineva de suferit.Impotriva tatalui violent se poate formula plangere pentru amenintare.
Pentru adoptie aveti nevoie de acordul expres al tatalui natural.....asa ca , fara acordul acestuia slabe sanse sa reusiti.
:(acordul lui nu o sa il am niciodata...el nu a facut decit sa bata, sa injure si sa se comporte ca un animal. Nu am decit sa incerc sa il fac sa greseasca intr-un fel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale de la mama naturala Ionut1083 Ionut1083 Buna seara. Am nevoie de putin ajutor intr-o problema pe care o am cu mama mea naturala. Eu m-am nascut in 1983 si am fost, dupa cateva luni, lasat la o casa ... (vezi toată discuția)
Cum trec copilul minor in numele actualului sot? Adriana1577 Adriana1577 In 2010 am divortat .in urma divortului minora mi a fost incredintata prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila .recent m am casatorit si vreau sa ... (vezi toată discuția)
Infiat copil silviu35 silviu35 O femeie e in divort sotul ei a fost internat la spital cu capul,ea are 2 copii o fata si un baiat vreau sa ia-u unul pe numele meu ea e de acord ca sa ne ... (vezi toată discuția)