avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Acte furate
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Acte furate

Buna ziua , fiului meu i s-a spart masina de serviciu si i s-a furat portofelul cu acte. Masina a fost spartă de un băiat de 15 ani. Au fost martori doua fetite care au văzut și cunosc băiatul. Poliția sosită la fata locului nu a făcut nimic n nu a luat în considerare mărturia fetelor pentru ca sunt minore. Și nici pe băiatul care a spart masina nu l-au pus sub urmărire tot din motivul ca este minor. Polițiști spun ca nu le permite legea , hoțul fiind minor si mărturia fetelor nu poate fi luată în considerare. Intrebarea mea este : ce trebuie sa facă fiul meu în acest caz? A declarat furtul actelor dar el nu mai are nici un act cu care sa se legitimeze. CI , certificat de nastere, permis auto, card de salariu si card de sanatate. Actele mașinii de serviciu. Mentionez ca in seara în care a fost spartă masina i s-a transmis prin intermediul unui prieten care locuiește în zona unde a fost spargerea, ca daca mai aduce 300 de ron i se înapoiază actele. Aceste fapte au fost relatate poliției,iar poliția nu face nimic. Locul unde s-a întâmplat este Timișoara iar polițiștii sunt de la secția nr 1 Timiș.
Cel mai recent răspuns: Carmen Matei , Avocat 13:05, 9 Iulie 2018
Buna ziua! Daca cunoasteti identitatea persoanei din relatarile celor doua fetite, eu va sugerez ca fiul Dvs. sa faca o plangere penala in scris la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, atat pentru furt, cat si pentru santaj. In plus, sa propuneti ca martori cele doua fetite si vedeti daca sunt amplasate in imediata apropiere a locului savarsirii faptei camere de supraveghere video, precum sa indicati si alte probe pe care Dvs. le considerati utile pentru aflarea adevarului: expertiza, test poligraf, stocarea inregistrarilor, audierea prietenului fiului Dvs. etc.
Din expunerea situatiei am inteles ca autorul este un minor de 15 ani, acesta raspunde penal numai daca se dovedeste ca a savarsit fapta cu discernamant, astfel cum prevede expres Codul penal la art. 113 alin. (2). Daca aveti si alte nelamuriri, imi puteti adresa si alte intrebari.
O zi frumoasa!
Ultima modificare: Luni, 9 Iulie 2018
Carmen Matei, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marturie mincinoasa. cand/cum poti fi sanctionat? robertsk robertsk Buna ziua! Acum apoximativ 2 luni am avut un incident cu masina. Am spart accidental tripla din spate cuiva incercand sa ies din parcare. (ceva minor, nimic ... (vezi toată discuția)
Amenințări, urmărire și loviri ionut2131 ionut2131 Bună ziua! In urma cu 4-5 luni, un baiat s-a luat de prietena mea pe strada. EI nu se cunosteau persoanal, nu avusera nicio legatura. Baiatul respectiv se ... (vezi toată discuția)
Furt calificat johnion johnion Buna seara tuturor. Am sa va impartasesc o problema si anume: am un fost prieten care toata viata i-a placut \\\\\\\\\\\\\\" sa se joace de-a furtul calificat ... (vezi toată discuția)