avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Punct de lucru, probleme cu DITL
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Punct de lucru, probleme cu DITL

Buna ziua,
Am inregistrat la ONCR un punct de lucru pentru firma, dupa am declarat la DIrectia de taxe si impozite si la ANAF.
Acest punct de lucru a fost luat prin contract de comodat intre firma si o persoana fizica. Ca si persoana fizica, trebuie mers la Directia de taxe si impozite si declarat ca in acel apartament se desfasoara o activitate economica. Acestia au cerut o factura de utilitati emisa pe numele firmei. Este corect? nu avem asa ceva, nu am trecut nimic pe firma din utilitati . Am mai patit ca nici ei sa nu stie ce trebuie exact. Un ajutor va rog?>
Cel mai recent răspuns: lackry_c , utilizator 21:25, 13 Iulie 2018
Daca este punct de lucru deschis in cursul anului 2018, proprietarul imobilului trebuie sa faca pentru anul fiscal 2019 raportul de evaluare al imobilului cu delimitarea exacta a punctului de lucru ; acest raport trebuie depus pana cel tarziu 31.03.2019 pentru a fi luat in calcul.

"În înțelesul art. 453 lit. e) din Codul fiscal, în categoria clădirilor nerezidențiale sunt incluse acele clădiri care sunt folosite pentru activități administrative, de agrement, comerciale, de cult, de cultură, de educație, financiar-bancare, industriale, de sănătate, sociale, sportive, turistice, precum și activități similare, indiferent de utilizare și/sau denumire, fără ca aceasta să intre în categoria clădirilor rezidențiale.....

Clădirile sau spațiile din acestea unde se înregistrează sedii secundare și puncte de lucru se consideră că sunt folosite în scop nerezidențial."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarare spatiu: rezidential sau nerezidential kalyana kalyana Buna seara Am urmatoarea situatie In anul 2015,am construit un spatiu pe persoana fizica,care ulterior a devenit in urma unui contract de comodat intre mine ... (vezi toată discuția)
Impozitare cladire nerezidentiala Tobor Tobor Buna ziua! Ce sanse sunt sa castig printr-un proces, scăderea impozitului la o casa care DOAR in acte este trecuta ca si spatiu comercial, in realitate in ... (vezi toată discuția)
Impozit pe casă propietar persoana juridica - chirias persoana fizica RaduNNN RaduNNN Buna ziua, Detin o garsoniera intr-un bloc de apartamente finalizat in 2015, pe persoana juridica. Locuinta este inchiriata unei persoane fizice, cu ... (vezi toată discuția)