avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Valorificare 4 ani gr.II
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Valorificare 4 ani gr.II

Buna ziua.
Ma numesc Delicostea Nicolae. Data nasterii 08.10.1960. In prezent sunt disponibilizat de la CFR. Din calculul facut de Casa de pensii Constanta reiese ca,la data de 21.08. 2017 am:
-total stagiu de cotizare realizat 44 ani 3 luni 9 zile din care:
- 11 ani 9 luni 1 zile in gr.I(Lg.3/1977)
- 4 ani 1 luni 5 zile in gr.II (Lg.3/1977).
Beneficiez de o reducere de 5 ani si 6 luni datorita conditiilor speciale si deosebite de muncca, conform raspunsului dat de Casa de pensii Constanta.

Va rog sa ma indrumati carui for superior ar trebui sa ma adresez pentru ca si stagiu de 4 ani 1 luni 5 zile in gr.II (Lg.3/1977) + cele 9 luni 1 zile in gr.I(Lg.3/1977) sa imi fie valorificate ( cu o reducere de cel putin 1 an), astfel incat sa pot beneficia de pensie in aprilie 2019 si nu in aprilie 2020.
Mentionez ca nu am terenuri, mostenite/cumparate. Detin o casa in Loc. Oltina Jud. Constanta pe 2000m2 care sa imi asigure existenta, insa nu am nici o sursa de venit pentru plata utilitatilor zilnice.

Va multumesc.

Cu deosebit respect Delicostea Nicolae
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 15:53, 9 Iulie 2018
Asta este legislatia in vigoare.
Nu se poate face nimic.
Ati beneficiat de inca 1 an de reducere, daca diferenta de grupa I + grupa II ar fi ajuns la total 6 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog lamurire pensie simona3334 simona3334 Buna ziua,va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste raspunsuri . Sunt nascuta in data de 9 Mai 1967, incepand cu data de 02.08.2011 pana in data de ... (vezi toată discuția)
Respingere dosar pensionare segovia_48 segovia_48 O ruda a primit Decizia prin care se respinge cererea de inscriere la pensie pentru LIMITA DE VIRSTA. Redau extrase din aceasta Decizie > Solicitant : Mihai ... (vezi toată discuția)
Reducerea varstei standard de pensionare pentru 20 ani lucrati in grupa a ii a taranulaur taranulaur Cu cat se reduce varsta standard de pensionare pentru a beneficia de pensie de limita pentru limita de varsta daca: -sunt nascut in 20.06.1958 -stagiul de ... (vezi toată discuția)