avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Va rog lamurire pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Va rog lamurire pensie

Buna ziua,va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste raspunsuri .
Sunt nascuta in data de 9 Mai 1967, incepand cu data de 02.08.2011 pana in data de 04.07.2012 cand mi-a fost anulata,am beneficiat de pensie de invaliditate.Am facut contestatie,astept rezultatul.
Pe decizia de la casa de pensii pe care am primit-o anul trecut scrie cam asa:
-varsta la data inscrierii la pensie 44 ani 2 luni 23 zile
-varsta standard de pensionare 63 ani
-stagiu complet de cotizare ptr.sistem public-conditii normale de munca 35 ani
-stagiu total de cotizare realizat 32 ani 7luni 12 zile din care
a. in conditii normale de munca 1 an 9 luni 17 zile
b. in conditii deosebite de munca 7 ani 8 luni 28 zile
c. in gr.I (Lg.3/1977) 12 ani 2 luni 27 zile
d. in gr.II (Lg.3/1977) 1 an 10 luni 0 zile
e. stagiu aferent grupe/ 8 ani 3 luni
conditii de munca
imi puteti spune va rog cand voi putea iesii la pensie? Din cate am inteles pensia de invaliditate nu se cumuleaza la pensia anticipata. Daca decizia de anulare am primit-o in data de 03.07.2012 pe luna iunie voi mai primii pensia? Pana primesc raspuns la contestatia deciziei de anulare a pensiei de invaliditate ma mai pot considera asigurata sau trebuie sa merg la CAS sa-mi platesc contributia la sanatate? In speranta ca voi primi un raspuns de la dumneavoastra cat mai curand va doresc o zi buna.
Cel mai recent răspuns: simona3334 , utilizator 23:35, 18 Iulie 2012
Pensie pt.limita de varsta in decembrie 2027,stagiul complet de cotizare 35 ani,stagiul minim de cotizare 15 ani.Pensie anticipata in mai 2025 la varsta de 58 ani,daca indepliniti conditia de stagiu complet de cotizare de 43 ani.Pensionare anticipata partiala in mai 2025,daca indepliniti conditia de stagiu complet de cotizare de 35 ani.
Va multumesc mult de raspuns, dar nu prea inteleg ce e cu pensia anticipata si stagiu de cotizare 43 de ani.
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata este depasirea cu 8 ani a stagiului complet( 35 + 8 = 43).
Multumesc mult pentru lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata matte matte Daca am 39 de ani lucrati si varsta de 56 ani pot sa ma pensionez anticipat si care sant pasi de urmat daca se poate,va multumesc. (vezi toată discuția)
Conditii pensionare anticipata partiala ampredescu ampredescu Buna ziua, As dori sa aflu definitia stagiului complet asimilat, in conditiile in care tatal meu doreste solicitarea pensionarii anticipate partiale. ... (vezi toată discuția)
Reducere varsta standard de pensionare pentru cei care au lucrat in gr.a ii-a de munca Felicia_Cirstea Felicia_Cirstea Buna ziua, Sotul meu este nascut in data de 18.02.1957 si are o vechime in munca de 34 ani, 8 luni si 9 zile din care: - in grupa a II-a de munca ... (vezi toată discuția)