Buna seara.In data de 2.07.2018 circulam pe drumul Craiova-Caracal.In oras pe strada Craiovei (2 benzi, vizibilitate 4 km.fata 4 km.spate) am incetinit, am semnalizat stanga,m-am asigurat spate fata iar apoi am virat pentru a intra la o spalatorie auto.Am trecut cu jumatate de masina pe sensul opus iar din spate a aparut un auto care m-a izbit in partea usa spate stanga rostogolindu-ma in aer de 2-3.Soferul care a venit din spate a avut o alcoolemie de 0,55 g in aerul expirat.Intrebari :cine este considerat vinovat eu sau cel care a lovit venind din spate, m a despagubesc asigurararile ca am inteles ca nu odata ca era baut si a doua oara ca m-a lovit lateral nu in spate.Tot ceea ce se intampla mi se pare dubios soferul resspectiv fiind cadru militar.De asemenea este la a doua abatere avand data trecuta 0,8 in aerul expirat avand si 2 ani cu suspendare.Multumesc anticipat pentru sfaturi si pareri.
viorel55
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Pai daca v-ati asigurat in spate, cu vizibilitate buna, de unde a rasarit masina care v-a lovit ? Nu cumva el era in depasire, in unghiul mort al oglinzii si dumneavoastra i-ati taiat calea ? In situatia asta, dumneavoastra sunteti de vina. Faptul ca soferul din spate era baut, va suporta consecintele. Dar nu din vina lui s-a produs tamponarea.
Domnule, daca el venea din spate trebuia sa-l vezi si daca venea cu 200km/h. Cand viram stam cu ochii in oglinzi, sa vedem daca ala din spate a inteles ce vrem sa facem, nu viram cand stim ca ne-am asigurat acum 5 minute. Sunt sigur ca si politia v-a spus acelasi lucru. Poate el deja se angajase in depasire cand ati inceput sa semnalizati si sa virati. Povestea este clasica iar reteta este asigurarea si iar asigurarea.
Accident
ciprian2017
Buna ziua ,
Circulam pe un drum judetean cu cate o banda pe sens iar in fata mea la aproximativ 100-150 de metri se afla un alt autoturism care in timpul ... (vezi toată discuția)