avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto în oraș, celălalt șofer cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto în oraș, celălalt șofer cu alcoolemie 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mă despăgubește firma de asigurări?

Buna seara.In data de 2.07.2018 circulam pe drumul Craiova-Caracal.In oras pe strada Craiovei (2 benzi, vizibilitate 4 km.fata 4 km.spate) am incetinit, am semnalizat stanga,m-am asigurat spate fata iar apoi am virat pentru a intra la o spalatorie auto.Am trecut cu jumatate de masina pe sensul opus iar din spate a aparut un auto care m-a izbit in partea usa spate stanga rostogolindu-ma in aer de 2-3.Soferul care a venit din spate a avut o alcoolemie de 0,55 g in aerul expirat.Intrebari :cine este considerat vinovat eu sau cel care a lovit venind din spate, m a despagubesc asigurararile ca am inteles ca nu odata ca era baut si a doua oara ca m-a lovit lateral nu in spate.Tot ceea ce se intampla mi se pare dubios soferul resspectiv fiind cadru militar.De asemenea este la a doua abatere avand data trecuta 0,8 in aerul expirat avand si 2 ani cu suspendare.Multumesc anticipat pentru sfaturi si pareri.
Ultima modificare: Joi, 12 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: RoBuc. , utilizator 19:26, 14 Iulie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Doream sa vad daca stie cineva sa-mi faca un calcul aproximativ ca sa nu incerce asiguratorul sa ma insele.De aceea am specificat modelul anul iar kilometri avea 26 700 intretinut numai la reprezentanta Renault, 2 ani 6 luni vechime din 2015 noiembrie.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
OUG 195/2002 republicata privind circulatia pe drumurile public, actualizata prin OUG nr. 63/2006
CAPITOLUL V
Reguli de circulatie
SECTIUNEA a 2-a
Reguli pentru circulatia vehiculelor
5. Viteza si distanta dintre vehicule[/b]
Art. 48
Conducatorul de vehicul trebuie sa respecte regimul legal de viteza si sa o adapteze in functie de conditiile de drum, astfel incat sa poata efectua orice manevra in conditii de siguranta.

De reținut, pentru cei care nu sunt conștienți. că : un vehicul care se deplasează cu o viteză de 50 km/h parcurge 13,88 de metri intr-o secundă. Viteza de reacție plus frânarea (1 secundă plus o secundă) = distanța față de vehiculul din față (cel puțin!)
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Iulie 2018
RoBuc., utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt vinovat? cum se face contestatia p.v. (accident auto)? Ionescu N. Nicolae Ionescu N. Nicolae Nu am fost amendat si nu mi-a fost suspendat permisul (am primit 3pct penalizare conform art.108/1/B, OUG 195/2002) dar voi plati prin asigurare daunele ... (vezi toată discuția)
Se mai poate face ceva după mai mult de 15 zile de la accident pentru a se face dreptate ? mihaild mihaild 1) La începutul lunii septembrie 2017, a avut loc un accident de circulație cu vătămare corporală. 2) Accidentul, care a avut loc într-o localiste, ... (vezi toată discuția)
Accident ciprian2017 ciprian2017 Buna ziua , Circulam pe un drum judetean cu cate o banda pe sens iar in fata mea la aproximativ 100-150 de metri se afla un alt autoturism care in timpul ... (vezi toată discuția)