Buna seara.In data de 2.07.2018 circulam pe drumul Craiova-Caracal.In oras pe strada Craiovei (2 benzi, vizibilitate 4 km.fata 4 km.spate) am incetinit, am semnalizat stanga,m-am asigurat spate fata iar apoi am virat pentru a intra la o spalatorie auto.Am trecut cu jumatate de masina pe sensul opus iar din spate a aparut un auto care m-a izbit in partea usa spate stanga rostogolindu-ma in aer de 2-3.Soferul care a venit din spate a avut o alcoolemie de 0,55 g in aerul expirat.Intrebari :cine este considerat vinovat eu sau cel care a lovit venind din spate, m a despagubesc asigurararile ca am inteles ca nu odata ca era baut si a doua oara ca m-a lovit lateral nu in spate.Tot ceea ce se intampla mi se pare dubios soferul resspectiv fiind cadru militar.De asemenea este la a doua abatere avand data trecuta 0,8 in aerul expirat avand si 2 ani cu suspendare.Multumesc anticipat pentru sfaturi si pareri.
Doream sa vad daca stie cineva sa-mi faca un calcul aproximativ ca sa nu incerce asiguratorul sa ma insele.De aceea am specificat modelul anul iar kilometri avea 26 700 intretinut numai la reprezentanta Renault, 2 ani 6 luni vechime din 2015 noiembrie.
RoBuc.
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
OUG 195/2002 republicata privind circulatia pe drumurile public, actualizata prin OUG nr. 63/2006
CAPITOLUL V
Reguli de circulatie
SECTIUNEA a 2-a
Reguli pentru circulatia vehiculelor
5. Viteza si distanta dintre vehicule[/b]
Art. 48
Conducatorul de vehicul trebuie sa respecte regimul legal de viteza si sa o adapteze in functie de conditiile de drum, astfel incat sa poata efectua orice manevra in conditii de siguranta.
De reținut, pentru cei care nu sunt conștienți. că : un vehicul care se deplasează cu o viteză de 50 km/h parcurge 13,88 de metri intr-o secundă. Viteza de reacție plus frânarea (1 secundă plus o secundă) = distanța față de vehiculul din față (cel puțin!)
Accident
ciprian2017
Buna ziua ,
Circulam pe un drum judetean cu cate o banda pe sens iar in fata mea la aproximativ 100-150 de metri se afla un alt autoturism care in timpul ... (vezi toată discuția)