Buna seara.In data de 2.07.2018 circulam pe drumul Craiova-Caracal.In oras pe strada Craiovei (2 benzi, vizibilitate 4 km.fata 4 km.spate) am incetinit, am semnalizat stanga,m-am asigurat spate fata iar apoi am virat pentru a intra la o spalatorie auto.Am trecut cu jumatate de masina pe sensul opus iar din spate a aparut un auto care m-a izbit in partea usa spate stanga rostogolindu-ma in aer de 2-3.Soferul care a venit din spate a avut o alcoolemie de 0,55 g in aerul expirat.Intrebari :cine este considerat vinovat eu sau cel care a lovit venind din spate, m a despagubesc asigurararile ca am inteles ca nu odata ca era baut si a doua oara ca m-a lovit lateral nu in spate.Tot ceea ce se intampla mi se pare dubios soferul resspectiv fiind cadru militar.De asemenea este la a doua abatere avand data trecuta 0,8 in aerul expirat avand si 2 ani cu suspendare.Multumesc anticipat pentru sfaturi si pareri.
viorel55
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Eu indraznesc sa-mi imaginez. Dumneavoastra mergeati normal pe mijlocul benzii cautand din ochi spalatoria. Ati observat-o si din scurt, fara sa va mai trageti pe axul drumului, ati franat si semnalizind ati virat concomitent. Celalalt care venea ca nebunu din urma, v-a observat in ultimul moment, derutat fiind si de frana dumneavoastra in mijlocul drumului si a incercat sa fandeze ca sa evite tamponajul din spate, devenit iminent. Asa ca a trecut jumatate pe contrasens ca sa depaseasca, dar dumneavoastra virand v-ati pus in calea lui. El probabil fiind recidivist in ale alcoolului se va alege cu permisul anulat si paguba, dumneavoastra numai cu paguba. Asigurarile jubileaza pentru ca in atare situatie vina accidentului o poarta ambii soferi, deci ei nu au nimic de plata. Acuma sa va bucurati ca sunteti viu, pentru ca fierul se repara.
Eu nu imi imaginez si detaliez.Am vrut sa virez stanga la stadion cu 200-300 m mai in spate de locul impactului.Am trecut de locul respectiv si am evaluat unde a-si putea intoarce in conditii de siguranta pentru mine si pentru ceilalti participanti la trafic.De aceea afirm ca am semnalizat cu cca.400 de metri inainte de spalatorie si de totodata eram langa axul drumului tot de 400-500 de metri.In declaratia lui data la politie afirma ca nu m-a vazut deloc decat cand am fost cu rotile in sus.
E clar greseala ta.E un articol prin codul rutier care zice ca inaintea schimbarii directiei de drum te asiguri ca nu incurci ceilalti participanti la trafic.Ca o sa-i suspende carnetul pentru alcool,e partea a doua.
Accident
ciprian2017
Buna ziua ,
Circulam pe un drum judetean cu cate o banda pe sens iar in fata mea la aproximativ 100-150 de metri se afla un alt autoturism care in timpul ... (vezi toată discuția)