avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1175 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la volan

Buna ziua, am si eu o nelamurire privind o problema.
La data de 27 mai a m fost oprit de politie, iar rez uiltatul in etilotest fiind 0.41 am fost dus la recoltare. Astazi am aflat( prin cineva ca analizele au ajuns la Politie, rezultatul fiind 0.80 respectiv 0.60. A m inteles ca acestea se trimit la Parchet, unde se stabileste daca e contraven tyie sau dosar penal, din cunostintele mele este contraventie. Intrebarea mea este cam cat dureaza toata procedura pana ajung la Parchet si inapoi la Politie? Deja stau de o luna si 2sapt fara permis, si eu deja puteam sa dau examen de redobandire pentru a-mi recupera permisul (dupa o luna), avand in vedere ca nu mi-a mai fost suspendat in ultimii 2 as ni. Astept un raspuns, va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adisor1987 , utilizator 18:51, 10 Iulie 2018
La 0,80 l alcool pur în sânge, fapta este contraventie. Este posibil in functie de situatia de fapt, sa se solicite calculul retroactiv.
Ma puteti lamuri cu termenul de calcul retroactiv? Avand in vedere ca eu am consumat alcool pana la orele 23 si am fost oprit la 8 dimineata
Ce interval de timp este intre depistare si prelevare?
30min, dupa care o ora intre cele doua probe
valorile alcoolemiilor in sange la cele dua probe au o variatie descedenta rezulta ca alcooemia in momentul depistarii cu ajutorul etilotestului era mai mare de 0,80 g/l. Este posibil ca fapta sa fie incadrata ca infractiune.

Alte discuții în legătură

Au trecut 4 luni de când dosarul pentru alcool la volan a ajuns la procuror și acesta a respins cererea de acordare a dovezii de circulație. cât mai poate dura până la soluționare? Nella27 Nella27 Au trecut 4 luni de când sotul meu a fost prins cu 0.44 alcool in aerul pur si in sange 0.80 prima probă si 0.60 a doua, dosarul a ajuns la procuror iar el a ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0.41 nconstantinescu2003 nconstantinescu2003 Stie cineva sa-mi spuna, cat ar fi rezultatul probelor biologice, in cazul in care la etilotest a iesit 0.41? multumesc! (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere cosmin_nasu cosmin_nasu am fost oprit in trafic de politia rutiera am fost testat cu aparatul etilotest acesta indicand valoarea de 0,46 alcool pur in aerul expirat apoi am fost ... (vezi toată discuția)