avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1167 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Au trecut 4 luni de când dosarul pentru alcool la ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Au trecut 4 luni de când dosarul pentru alcool la volan a ajuns la procuror și acesta a respins cererea de acordare a dovezii de circulație. Cât mai poate dura până la soluționare?

Au trecut 4 luni de când sotul meu a fost prins cu 0.44 alcool in aerul pur si in sange 0.80 prima probă si 0.60 a doua, dosarul a ajuns la procuror iar el a repins cererea de acordarea a dovezi dreptului de circulatie . Intrebarea e cat mai durează până primeste acasa soluționarea?
Ultima modificare: Duminică, 14 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Nella27 , utilizator 09:40, 13 Octombrie 2018
Era bine sa aiba avocat.
Durata poate sa fie si de 3 sau 4 ani.

E relativa situatia.
Ar fi avut totusi sanse la dovada daca nu a facut accident si avocatul ar fi avut sanse sa il ajute.

Avocatul il poate ajuta si sa scape de condamnare si cazier.
Acesta cred eu ca este aspectul cel mai important.
Ultima modificare: Joi, 11 Octombrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu a avut accident iar poliția a spus că este încadrat la contravenție și tb Doar sa astepte hartie de la procuror pentru a-și ridica permisul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dovada este fara drept de circulatie si procurorul nu poate sa prelungeasca in acest caz dreptul de circulatie.
Daca nu se solicita calculul retroactiv, aveti sanse sa se dispuna clasarea, fapta nu e prevazuta de legea penala.
Daca se solicita calculul retroactiv, se poate complica situatia, asta in functie de cat a trecut de la depistare pana la prelevarea primei probe biologice, totul depinde de cum apreciaza procurorul.
Ultima modificare: Joi, 11 Octombrie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Ora la care a fost depistat a fost 21:20 iar prima probă a fost prelevate la 21:40. Multumesc pentru raspunsuri
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se dispune clasare din punctul meu de vedere.

Alte discuții în legătură

Alcool la volan Adisor1987 Adisor1987 Buna ziua, am si eu o nelamurire privind o problema. La data de 27 mai a m fost oprit de politie, iar rez uiltatul in etilotest fiind 0.41 am fost dus la ... (vezi toată discuția)
Schema simpla glofiish glofiish 0.44 - etilotest 0.75 - sange (proba 1) 0.60 - sange (proba 2) 0.95 - recalculare ------------------------------------------- stiu ca 0.44 este peste ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie - recalculare johnny25 johnny25 am fost depistat cu 0.42 la aparat etilotest pe 10 ianuarie, am fost la spital unde mi s-au recoltat 2 probe de sange, rezultatul a fost prima proba 1.10 si a ... (vezi toată discuția)